Měnit původní plány musely volejbalistky VK Prostějov ve finišující přípravě na nový ročník UNIQA extraligy žen ČR 2022/2023, kterou odstartují v pátek 21. října na půdě Olympu Praha. Ještě před tímto zápasem měly absolvovat dva jiné, na něž ale z různých důvodů nedošlo, respektive zatím nedojde.

První nezbytnou korekturou bylo zrušení přátelského střetnutí v Olomouci, kde mělo prostějovské vékáčko nastoupit v pátek 14. října odpoledne. „V našem týmu se rozrostla marodka, proto jsem musel zavolat klukům z UP a domluvené utkání zrušit,“ informoval Večerník hlavní kouč prostějovských žen Miroslav Čada s tím, že nechtěl konkretizovat zdravotní problémy jednotlivých plejerek. „Ale do začátku ligy by měly být všechny fit,“ ujistil.

Druhá podstatná změna se týká Superpoháru ČR 2022, jenž byl na programu dnes od 17.00 hodin v Dobrušce. Volejbalistky Prostějova se chystaly na těžkou bitvu proti Královu Poli, tedy reprízu jarního finále elitní tuzemské soutěže. Leč došlo k jejímu odložení z technických důvodů na později. „Z vedení Českého volejbalového svazu se na nás obrátili s dotazem, jestli akceptujeme přesunutí Superpoháru na jiný termín, který společně s KP Brno najdeme. Souhlasili jsme,“ prozradil Čada.

Tím pádem ale vznikla situace, kdy jeho svěřenkyně místo dvou posledních duelů před extraligou nemají žádný. „Samozřejmě je to nepříjemné ohledně rozehranosti směrem k soutěži, navíc proti Brnu mělo jít o ostrý zápas s vidinou zisku cenné trofeje. Prostě musíme daný stav věcí vzít jako fakt a se vším se vypořádat,“ nežehral ostřílený lodivod na osud.

Ústřední prioritu viděl jinde. „Nejdůležitější ze všeho je, aby holky rychle vyléčily své zdravotní potíže a byly co nejdřív v pořádku. Do úvodního ligového utkání na Olympu chceme jít v plné síle, o dostatečnou rozehranost je třeba se postarat v rámci našich tréninků, například cvičnými sety šest na šest. Věřím, že v Praze podáme dobrý výkon a sezónu otevřeme vítězně,“ zdůraznil Čada.

Ovšem nebude již u toho nedávná posila Melyssa Xavier z jihoamerického kontinentu. „Neuspěla u nás na zkoušce, v neděli 16. října odcestovala zpátky domů do Brazílie a v Prostějově nebude působit,“ stručně okomentoval Miroslav Čada rychlé rozvázání spolupráce se zamýšlenou akvizicí na univerzál. „Musíme si teď poradit i bez ní.“