Patří to už ke každoročnímu koloritu období nedlouho před startem nového soutěžního ročníku. Co? Oficiální týmové focení žen VK Prostějov, jež v posledních letech pravidelně zajišťuje Český volejbalový svaz.

 

Tentokrát měli pan fotograf i jeho asistent dorazit do haly Národního sportovního centra PV ve čtvrtek 13. října na 18.30 hodin. V tu dobu však nebylo po dvojici fachmanů ani vidu, ani slechu. Proto vzal hlavní kouč Miroslav Čada do ruky telefon a začal zjišťovat, kde to vázne. „Kluci říkali, že budou mít asi deset minut zpoždění. Před námi fotili už čtyři jiné kluby ženské UNIQA extraligy, od nás pojedou ještě do Přerova. Mají toho prostě moc,“ informoval ostřílený bard s uklidňujícím úsměvem.

Nepříliš dlouhé čekání zkrátilo pohodové klábosení i klasické vtípky různého druhu. Deset minut před sedmou večerní konečně dorazili odborníci na pořizování snímků – a pak už všechno běželo hladce i rychle jako po drátkách.

Nejprve se dělaly individuální portréty, následně přišlo na řadu také obligátní týmové foto. Kapitánka Simona Bajusz si nekompromisně vymohla, že nebude klečet ve spodní řadě, ale stát v té horní, ačkoliv je vzrůstem nejmenší. Načež šéf Čada po seřazení celého kolektivu do úhledné formace zavelel: „Všichni úsměv a vypnout prsa!“ Hned se však ozvala pohotová odpověď jednoho z aktérů: „Ty radši ne, Mázo,“ s odkazem na nadměrnou vybavenost hrudníku jedné nejmenované plejerky. Což mnohé rozesmálo až příliš, takže pan fotograf musel nacvakat ještě několik dalších pokusů. Přesto bylo již o čtvrt na osm zdárně hotovo, za což muži pracující pro ČVS sklidili zasloužený potlesk.  (son)

Všechny vytvořené snímky přineseme v příštím vydání Večerníku, které bude v den domácí premiéry VK Prostějov obsahovat tradiční předsezónní servis ke startu UNIQA extraligy 2022/2023.