První soutěžní duel nového ročníku na vlastním hřišti – a hned šlágr jako hrom! Volejbalistky VK Prostějov premiérově nastoupí v domácím prostředí během UNIQA extraligy žen ČR 2022/2023 v jejím 4. kole proti Královu Poli, vzhledem k přímému přenosu na ČT Sport se hraje až dnes, tj. v pondělí 24. října od 19.30 hodin. A to není všechno. Pouhé tři dny po prvním domácím duelu odehrají volejbalistky VK na vlastní palubovce Národního sportovního centra Prostějov i druhý. Ve čtvrtek 27. října od 18.00 hodin přijde v rámci 5. kola nejvyšší tuzemské soutěže na řadu hanácké derby proti Přerovu.

Oba pondělní soupeři se střetli ve finálové sérii minulé ligové sezóny, kdy měly navrch Hanačky 3:1 na zápasy, čímž završily své senzační tažení za jedenáctým mistrovským titulem v klubové historii. Teď se ale rozhodně nedá říct, že by byly favoritkami na zopakování výsledkového triumfu. Jinak stabilizovaný kádr se totiž musí obejít bez dlouhodobě zraněné tahounky na univerzálu Karin Šunderlíkové, zatímco soupeřky naopak posílily.

Z brněnského družstva totiž neodešla vlastně žádná z největších opor, kterými jsou nahrávačka Elena Moreno, blokařky Tereza Hrušecká a Ela Koulisiani, smečařky Magdalena Bukovská s Denisou Pavlíkovou či libero Daniela Digrinová. Navíc vedení jihomoravské organizace přivedlo dvě zahraniční posily: bulharské účko Simonu Nikolovu a srbskou střeďačku Andjelu Stojkovič. Nabitý kolektiv přitom trenérsky vede loňský asistent Erik Nezhoda.

„Královo Pole určitě patří k největším favoritům ženské UNIQA extraligy. Už v předchozím ročníku předvádělo skvělý volejbal, došlo až do finále, předtím vyhrálo Český pohár. V létě nijak neoslabilo a ještě sehnalo dvě zajímavé cizinky, tím pádem se dá od něj znovu očekávat vysoká herní kvalita. Pro naše fanoušky to bude hodně atraktivní úvod doma, navíc v televizi. Věřím, že se příznivci na utkání těší tak moc, jako my,“ pověděl s úsměvem hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada.

Navzdory značné síle protivníka je dalek jakémukoliv předčasnému skládání zbraní. „My máme taky dobrý mančaft, byť bez operované Karin. Všichni společně jsme na jaře dosáhli něčeho opravdu krásného, na což se teď pokusíme navázat. To znamená podat v každém zápase co nejlepší výkon, bojovat na maximum a týmově se rvát od začátku až do konce. Proti Brnu může jít o výborné utkání, a pokud nám vyjde, tak klidně s vítězným koncem,“ odtušil Čada.

Rozhodčí dnešního utkání jsou Jan Kubinec a Tomáš Ostranský.

 

PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘE:

VK KRÁLOVO POLE

Tým z jihomoravské metropole získal zkraje třetího tisíciletí pět mistrovských titulů v rychlém sledu (2002, 2003, 2004, 2006, 2007), ale od té doby se v extralize většinou pohyboval mezi čtvrtou a sedmou pozicí. V roce 2017 tuto bilanci prolomil bronzem a letos stříbrem.

Hráčská soupiska

1          Ela Koulisiani blokařka

2          Andjela Stojkovič      blokařka

4          Simona Jelínková       smečařka

5          Kateřina Pelikánová   nahrávačka

6          Kristýna Vítková        smečařka

7          Lucie Veselá  nahrávačka

8          Denisa Pavlíková       smečařka

9          Daniela Digrinová      libero

10        Kateřina Kuníková     smečařka

11        Elena Moreno nahrávačka

12        Zuzana Kamasová      smečařka

14        Tereza Hrušecká        blokařka

15        Magdalena Bukovská smečařka

16        Simona Nikolova       univerzálka

17        Marie Rožnovjáková  univerzálka

18        Lucie Šmardová         libero

Hlavní trenér: Erik Nezhoda

Asistent trenéra: Luděk Grabovský

 

Volejbalový tým žen VK Prostějov

pro sezónu 2022/2023 účastník

UNIQA extraligy ČR,

Českého poháru

a Challenge Europa Cupu

 

Horní řada zleva: hlavní trenér Miroslav Čada, vedoucí družstva Marek Sonnevend, lékař Jan Horna, kondiční trenérka Solange Soares, Klára Faltínová, Soňa Nováková, Kateřina Kvapilová, Raquel Löff, Jéssica Silva, Simona Bajusz, masér Marek Roba, asistent trenéra Lubomír Petráš a statistik Jakub Krčmař.

Spodní strana zleva: Pavla Meidlová, Petra Kožoušková, Adéla Stavinohová, Michaela Smolková a Michaela Beránková.

Chybí: Karin Šunderlíková (dlouhodobě zraněná), Bára Abendroth, Zuzana Dostálová, Adriana Jurčíková, Simona Marešová, Andrea Píchalová (juniorky zařazené na soupisku A-týmu), David Lisický (fyzioterapeut).

 

TIP VEČERNÍKU

na pořadí dlouhodobé části

UNIQA extraligy žen ČR 2022/2023

 

1. SC Prometey Dnipro

2. VK Dukla Liberec

3. VK Královo Pole Brno

4. VK UP Olomouc

5. VK Prostějov

6. VK Šelmy Brno

7. PVK Olymp Praha

8. TJ Ostrava

9. TJ Sokol Frýdek-Místek

10. Volejbal Přerov

11. TJ Sokol Šternberk

 

43 pozvanka vk