Zubřice prožily opravdu mizernou předchozí sezónu, když za celý uplynulý ročník elitní české soutěže nezískaly ani bod (!) a logicky skončily beznadějně poslední. Přesto se však v udržely, neboť ještě byla zrušena baráž. A přes léto dost přebudovaly hráčský kádr.

Pokračující trenér Radim Vlček přivedl dvě nové zahraniční posily, chorvatská univerzálka Isabel Kovačič a bulharská smečařka Joanna Atanasova se přidaly k osvědčené americké blokařce Alicii McClellan. Dorazily také například ostřílená Lenka Oborná na smeč nebo šikovná Adriana Kulová na libero, z prostějovských odchovankyň zůstaly nahrávačka Michaela Zatloukalová a smečařka Tereza Baláková. V přípravných zápasech přerovský celek ukazoval, že tento obměněný kolektiv je o poznání silnější než loňský. A jeho jasným cílem bude vyhnout se záchranářským starostem. „Nechceme mít problémy se sestupem, naopak bychom rádi zabojovali o účast v play-off,“ přeje si Vlček. Bez ohledu na předpokládanou vyšší úroveň hry družstva se zubrem ve znaku ale půjde vékáčko do nadcházejícího vzájemného střetnutí v roli favorita.

„Samozřejmě je třeba Přerov doma porazit a v úvodu extraligové soutěže získat tři důležité body pro klid na další práci. Nesmíme nic podcenit, od začátku do utkání jít na sto procent,“ zdůraznil kouč žen VK Miroslav Čada. 

 

43 vk prerov