Skutečně dlouho čekaly volejbalistky VK Prostějov (i jejich soupeřky) na start UNIQA extraligy žen ČR 2022/2023. Ale jakmile už se soutěž rozjela, běží bleskovým tempem.

Duel jejího 6. dějství na půdě TJ Sokol Šternberk v sobotu 29. října od 17.00 hodin znamená pro vékáčko třetí utkání v rozmezí pouhých šesti dnů. Simona Bajusz a spol. přitom narazí na papírově slabšího protivníka, což jim však nijak nezaručuje jistotu úspěchu. „Šternberk má hodně mladý tým, jeho hráčky určitě budou ze všech sil bojovat a rvát se o každý míč. My si s tím musíme poradit,“ nabádal prostějovský kouč Miroslav Čada. Jeho protějšek od Sokolek Jan Drešl disponuje po letních změnách v kádru dost odlišným kolektivem včetně šesti cizinek. Těmi jsou nahrávačka Dominika Ramajová a libero Barbora Krajčíková ze Slovenska, smečařka Inna Denina a univerzálka Polina Kochetkova z Ukrajiny, blokařka Christina Agnew z Velké Británie a další střeďačka Sára Hasku z Albánie.

Pokud k nim připočítáme velmi talentované sestry Nikolu a Zuzanu Látalovou i odchovankyni VK Anetu Weidenthalerovou, nemusí být takhle složený soubor TJ vůbec špatný. „Musíme se kvalitně připravit, to platí pro úplně každý extraligový zápas. V soutěži nebude žádných vyloženě horších soupeřů, a abychom naplno bodovali, je nutné vždy odvést opravdu dobrý výkon,“ věděl Čada.