Něco podobného by se v minulé sezóně stát nemohlo. Co? Že by prostějovské volejbalistky málem prohrály s přerovskými, navíc doma. Vzhledem k hráčským změnám hlavně u Zubřic ale k senzaci ve čtvrtečním podvečeru téměř došlo.

Do družstva Radima Vlčka přibylo během léta několik zajímavých posil, zejména bulharsko-chorvatská dvojice Joanna Atanasova a Isabela Kovačič působí na palubovce dost nebezpečně. A ve spojení s dalšími bojovnými plejerkami dělaly ženám VK obrovské problémy.

Favoritky vypadaly především v úvodu velmi zaskočeně, jako by je vysoce kvalitní výkon soupeřek vyloženě překvapil. A dlouho na něj nedokázaly účinně zareagovat, takže za stavu 22:25, 16:25 a 13:15 vše směřovalo k šokujícímu výsledku 0:3, který by před začátkem duelu asi netipoval absolutně nikdo.

Tým Prostějova se však takovému osudu vzepřel. Navzdory svému nemalému soužení vydupal ze země alespoň dílčí herní progres, jenž nakonec stačil k obratu nepříznivého vývoje. Vítězství 3:2 z daného průběhu slouží vedoucímu celku průběžného pořadí UNIQA extraligy ke cti, ačkoliv jeho volejbalový projev měl tentokrát k ideálu daleko.

„Přerov je mnohem silnější než v předchozím ročníku. Tohle utkání ukázalo, že letošní sezóna bude hodně těžká a vyrovnaná, na což musíme být připravené. A nelze vůbec nikoho podceňovat, ani trochu,“ říkala po vydřeném derby pravdivě kapitánka vékáčka Simona Bajusz.

Podobně mluvil i hlavní kouč. „Přerov v porovnání s loňskem výrazně zvedly nové krajní hráčky, zejména dvě cizinky. S nimi v sestavě je to úplně jiný mančaft, podstatně kvalitnější. Skoro nás porazil, a že jsme to nakonec nedopustili, to je nejvíc pozitivní věc v jinak ne příliš povedeném utkání z naší strany,“ hodnotil Miroslav Čada.

Zásluhu na odvrácení hrozícího výpadku rozhodně měli i domácí fanoušci. Takřka úplně zaplnili hlediště Národního sportovního centra PV a jejich kotel nepřestal hlasitě povzbuzovat ani v nejtěžších momentech, kdy se favorizovaný kolektiv zle trápil. „Příznivcům moc děkujeme za podporu, pomohli nám,“ ocenil Čada.