Osud (a termínové změny) tomu chtěl, že se prostějovské volejbalistky v UNIQA extralize žen ČR 2022/23 utkají dvakrát za sebou se stejným protivníkem. Bude to TJ Sokol Frýdek-Místek, přičemž ve středu 16. listopadu se hrálo na severu Moravy v rámci dohrávaného 1. kola soutěže a v sobotu 19. listopadu též od 17.00 hodin v Národním sportovním centru Prostějov přijde na řadu zápas řádného 12. dějství.

Úvodní ze dvou vzájemných duelů byl pro Hanačky pátým střetnutím během pouhých sedmi dnů. „Je zřejmé, že ve středu půjdou holky na morál s tím, že budou překonávat kromě soupeře i velkou únavu. Uvidíme, nakolik odolní jako tým jsme. A hlavně si přeju, ať se nikdo nezraní,“ říkal ještě před venkovním střetnutím kouč vékáčka Miroslav Čada. Jeho svěřenkyně zvítězily dalším obratem z 1:2 na 3:2, marodku obsadily smečařky Klára Faltínová + Michaela Smolková.
V sobotním odpoledni přijedou Sokolky na oplátku do haly NSC PV, shodou okolností vlastně půjde o odvetu – jako ve vyřazovacích bojích.
 „Sešlo se to takhle, nejde však o nic zvláštního ani výjimečného. Stejně se navzájem dost známe a těžko bychom se i jinak něčím zvlášť překvapili,“ odtušil Čada.
Výběr TJ v porovnání s minulou sezónou každopádně posílil. Přivedl dvě bývalé české reprezentantky, nahrávačku Pavlu Šmídovou (za svobodna Vincourovou) a blokařku Veroniku Struškovou. K nim navíc angažoval i trojici zahraničích akvizic, jimiž jsou kanadská smečařka Natalie Livingston, ukrajinská plejerka na stejném postu Anna Shumeiko a brazilská střeďačka Thamiere Mello. Druhou nahrávačkou je v novém působišti prostějovská odchovankyně Klára Dvořáčková.
„Frýdek-Místek má oproti předchozímu ročníku jinou v podstatě celou základní sestavu. Že je mnohem kvalitnější, to potvrdilo už několik překvapivých výsledků Sokola v dosavadním průběhu ligy. Čeká nás proti němu hodně těžká práce,“ ví Čada před opakovanou konfrontací s družstvem, jež dokázalo zvítězit 3:2 v Liberci i nad KP Brno, porazit 3:1 Ostravu či naposledy vyloupit 3:0 pražský Olymp.
Jak dopadne druhý díl dvojboje žen VK s tímto hrozícím kolektivem?

TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK
Oddíl ze severu Moravy dosáhl svého vrcholu v letech 2004 a 2005, kdy získal v extralize stříbro a bronz. Roku 2009 málem sestoupil, poté následovalo opět úspěšnější období včetně dalšího třetího místa (2015). Od této medaile se pohybuje ve spodní polovině tabulky, letos však dost posílil.

Hlavní trenérka: Alexandra Dedková
Asistentka trenéra: Denisa Kavková

Hráčská soupiska
1    Klára Dvořáčková    nahrávačka
2    Vanessa Smýkalová    smečařka
3    Markéta Petrová    smečařka
8    Anna Shumeiko    smečařka
11    Klára Tkáčová    univerzálka
12    Thamiere Mello    blokařka
13    Nikola Teperová    libero
14    Natalie Livingston    smečařka
15    Sabina Krejčí    blokařka
16    Veronika Strušková    blokařka
18    Pavla Šmídová    nahrávačka
22    Daniela Šrámková    libero

Rozhodčí sobotního utkání
Petr Horký a Jiří Peloušek.

Celková bilance vzájemných střetnutí
Prostějov – Frýdek-Místek 43:2 na zápasy (129:17 na sety).