Po dvouleté pauze se volejbalistky VK Prostějov vrátily na mezinárodní scénu působením v evropském Challenge Cupu žen 2022/2023. A zatím to vypadá, že by vůbec nemuselo jít o krátkodobou epizodu, nýbrž zajímavě delší štreku.

Navzdory četným zdravotním problémům v hráčském kádru se podařilo zvládnout úvodní duel 1. kola soutěže na palubovce ATSC Kelag Klagenfurt, odkud Hanačky přivezly příznivý výsledek 1:3 (-16, -16, 21, -20). V domácí odvetě proti rakouskému celku, která hraje se tento čtvrtek 1. prosince od 17:00 hodin v hale Sportcentra DDM, tak stačí k postupu i těsná porážka 2:3.

„Pochopitelně však chceme dosáhnout na vítězství, pokud možno hladké. A nemít s dalším pokračováním ve Vyzývacím poháru žádné výraznější problémy. Na druhou stranu ale soupeře v žádném případě nepodceňujeme, neboť napoprvé ukázal, že umí být nebezpečný. Dobře se připravíme a ve čtvrtek půjdeme na to. Věříme, že i s co největší podporou našich věrných fanoušků,“ řekl Večerníku hlavní trenér vékáčka Miroslav Čada.

V případě úspěchu se prostějovský tým dostane do šestnáctifinále Challenge Cupu, kde narazí na ambiciózní družstvo z Maďarska. „Moc toužíme Klagenfurt přesvědčivě vyřadit, kvalitním výkonem udělat radost příznivcům i sobě a v dalším kole vyzvat silnou Nyíregyházu z Maďarska,“ přeje si zkušený lodivod obhájkyň mistrovského titulu a aktuálně vedoucí týmu české nejvyšší soutěže UNIQA extraligy.

 

48 pozvanka volejbal