K důležité změně došlo ohledně blížících se duelů volejbalistek VK Prostějov v 1. kole hlavní fáze evropského Challenge Cupu žen 2022/2023. Jak známo, obě střetnutí s maďarským celkem Fatum Nyíregyháza absolvují na přání soupeře v domácím prostředí. Pro bitvy plánované na středu 21. a čtvrtek 22. prosince shodně od 17.00 hodin se však změnila jedna podstatná okolnost, a sice jejich místní dějiště.

„Po zkušenostech z kvalifikace Vyzývacího poháru proti Klagenfurtu jsme zjišťovali, jestli by nebylo možné odehrát další zápasy doma v naší hale Národního sportovního centra Prostějov. Po jednáních s Evropskou volejbalovou federací se podařilo splnit všechny technické náležitosti potřebné k přesunu utkání z původně plánovaného Sportcentra DDM. A po schválení ze strany CEV je tak jasné, že utkání se silným družstvem z Maďarska proběhnou v NSC PV,“ oznámil předseda správní rady VK Petr Chytil.

Proč vlastně taková změna? „Sportcentru DDM samozřejmě moc děkujeme, že jsme tam mohli přivítat Klagenfurt, ale po zvážení všech okolností jsme pro naše hráčky chtěli, aby opět nepřišly o vlastní hřiště, na něž jsou dlouhodobě zvyklé. Výhoda opravdového domácího prostředí teď bude vzhledem k vysokým kvalitám Nyíregyházy dvojnásob důležitá. Navíc logisticky nemusíme veškeré vybavení ke hře přesouvat tam a následně zase zpátky,“ zmínil Chytil důležité přínosy setrvání v Národním sportovním centru.

Jedním klíčovým se může stát i bouřlivá divácká atmosféra. „Naši výborní fanoušci dokážou v sevřeném kotli menšího hlediště NSC vytvořit skutečně pekelnou kulisu, která holky žene za vítězstvími. Vzpomeňme na jarní play-off UNIQA extraligy ČR, především na finálovou sérii s Královým Polem. Proti favorizované Nyíregyháze se špičkovými hráčkami na soupisce budeme výraznou podporu příznivců moc potřebovat a s její pomocí můžeme dosáhnout na cenný dílčí úspěch, kterým by další postup přes velice silného soupeře byl,“ zdůraznil Chytil.

 

47 vk lista