Podruhé za sebou na půdě soupeřek nastoupí prostějovské volejbalistky v UNIQA extralize žen. Tentokrát půjde o střetnutí 16. kola soutěže na palubovce Přerova, kde se hraje tento pátek 16. prosince od 19.00 hodin.

 

Tým VK přitom nemá se Zubřicemi z aktuální sezóny moc příjemné zkušenosti, neboť v obou dosavadních vzájemných duelech se ocitl blízko porážce. Na konci října v pátém extraligovém dějství prohrával doma už 0:2 na sety, než bitvu otočil na 3:2 (-22, -16, 22, 17, 11). Totéž se pak opakovalo v rámci Českého poháru u soupeřek, kde vékáčko znovu výrazně ztrácelo a následně zachránilo postup výsledkem 2:3 (20, 21, -19, -14, -9) z pohledu hostitelek.

Družstvo trenéra Radima Vlčka přitom figuruje v průběžném pořadí nejvyšší národní soutěže až na předposlední desáté příčce s pouhými devíti body, ovšem často dokáže hodně potrápit i favority. Ostatně vyrovnané souboje s obhájkyněmi mistrovského titulu budiž toho jasným důkazem. Navíc přerovský soubor ještě zdaleka nevzdal snahu o postup do play-off, své šance ke splnění této mety přiživil čtvrtečním zdoláním Frýdku-Místku 3:1.

V jeho hráčském kádru nejvíc vyniká chorvatská univerzálka Isabel Petra Kovačič, kterou vhodně doplňují bulharská smečařka Joanna Atanasova, kanadská blokařka Alicia McClellan či šikovné mladice Karin Lazárková, Aneta Hůsková nebo Michaela Dlouhá. Mančaft diriguje nahrávačka a současně kapitánka Michaela Zatloukalová, odchovankyně Prostějova. Pomáhá také další rodačka z našeho okresního města Tereza Baláková.

„Přerov má teď nebezpečný tým, takže pokud proti němu chcete uspět, musíte hrát opravdu dobře. My jsme oba vzájemné zápasy v této sezóně začali naopak špatně, a proto pak měli velké problémy, než se nám podařilo nepříznivý průběh obrátit. Věřím, že jsme se z těchto předchozích utkání poučili a tentokrát zvládneme vstup mnohem lépe. Což by nám otevřelo cestu k vítězství za tři body,“ predikoval kouč úřadujících mistryň Miroslav Čada.