Druhou výkonnostní skupinu B o 4. až 6. místo hrály volejbalistky VK Prostějov ve 3. kole extraligy žen ČR U22. Na půdě Lanškrouna však proti dvěma kvalitním soupeřům výsledkově neuspěly, což je pro příští dějství soutěže poslalo zpátky níž do třetí trojky. Turnaj 15. ledna přitom proběhne v Národním sportovním centru PV.

Teď ale pojďme zpátky do východočeského města v podhůří Orlických hor, kde Hanačky toužily vyrovnaně konkurovat favorizovanějším protivnicím. Což bohužel nevyšlo. Výběr vékáčka do dvaadvaceti let nejprve podlehl Ostravě hladce 0:3 a pak nestačil ani domácí družině stejně jednoznačným poměrem 0:3. Pokaždé byl jeden set úplně hladký, zbylé dva aspoň trochu vyrovnané.

„Ostrava i Lanškroun mají svou kvalitu, jsou silné. Přesto jsme s nimi chtěli svést vyrovnané souboje a určitě proti nim podat lepší výkony, než jak naše hra ve skutečnosti vypadala. Oba zápasy nám příliš nevyšly,“ přiznal kouč VK U22 Zdeněk Sklenář.

V průběžném extraligovém pořadí dané věkové kategorie jsou jeho svěřenkyně osmé, leč nasbíraly stejný bodový zisk jako sedmé i šesté družstvo. A na devátý post (první nepostupový do play-off) mají bezpečný náskok. „O účast ve vyřazovací fázi nemusíme mít obavy, půjde však o to postoupit do ní z co nejvýhodnější pozice,“ upozornil Sklenář. 

 

EXTRALIGA ŽEN ČR U22

Turnaj 3. kola ve skupině B (Lanškroun) – výsledky VK Prostějov: Ostrava 0:3 (-19, -19, -11), Lanškroun 0:3 (-15, -19, -20).

Turnaj 3. kola ve skupině B (Lanškroun) – pořadí: 1. Ostrava 5, 2. Lanškroun 4, 3. VK Prostějov 0

Průběžné pořadí soutěže po 3. kole: 1. Olymp Praha 32, 2. KP Brno 31, 3. Liberec 26, 4. Lanškroun 24, 5. Ostrava 22, 6. Lvi Praha 15, 7. Hradec Králové 15, 8. VK Prostějov 15, 9. Přerov 8, 10. Uherské Hradiště 6, 11. Střešovice 4. České Budějovice odstoupily ze soutěže.