Marodka prostějovských volejbalistek zaplněná třemi zraněnými smečařkami se postupně vyprazdňuje. Jedna na delší dobu vyřazená plejerka už naskočila zpět do sestavy a druhá snad bude k dispozici pro nejbližší duely.

Klára Faltínová, která se více než měsíc potýkala s bolavou nohou, byla v základu při pátečním derby na přerovské palubovce. „Falti už je zdravá, ale v jejím případě byl zdravotní výpadek dost dlouhý a projevuje se, že si zatím moc nevěří. Potřebuje nabrat větší herní jistotu,“ poukázal hlavní trenér Hanaček Miroslav Čada.

Brzy by mohla být fit i Michaela Beránková, jež nedávno v Králově Poli utrpěla výron v kotníku. „Noha se jí naštěstí nezvrtla až tak moc, navíc Míša je odolnější holka a chce se rychle vrátit. Do nadcházejících zápasů Challenge Cupu by myslím v případě potřeby mohla naskočit,“ odhadoval Čada.

Naopak stav Michaely Smolkové taktéž s výronem kotníku, který si přivodila již před měsícem ve Frýdku-Místku, se zlepšuje pouze pomalu. „Mladší Míša pořád nohu nemá úplně dobrou, trénuje zatím jen zvolna. U ní přijde návrat do soutěžních utkání až za nějakou dobu,“ odtušil ostřílený kouč.