Našlapaná termínová listina této sezóny nedá prostějovským volejbalistkám (i jejich soupeřkám) větší klid ani mezi Vánocemi a Novým rokem. Právě do tohoto krátkého období spadají hned dva zápasy UNIQA extraligy ČR 2022/23, přičemž ten první z nich absolvují ženy VK doma v Národním sportovním centru PV. Proti Šternberku nastoupí ve středu 28. prosince od 17.00 hodin.

Papírově je čeká nejschůdnější protivník, neboť Sokolky jsou v průběžné tabulce jasně poslední s pouhými dvěma získanými body. Jeden z nich však vydřely v dosud posledním střetnutí s Olympem Praha po těsné porážce 2:3. Navíc v prvním vzájemném duelu aktuálního soutěžního ročníku mělo vékáčko na půdě TJ značné problémy, než outsidera zdolalo 3:1 skrze velmi vyrovnané sety 25:23, 25:22, 23:25 a 25:20.

Šternberské družstvo je početně dost úzké a hodně mladé, jednou z nejzkušenějších tahounek v něm od léta byla teprve třiadvacetiletá odchovankyně Prostějova Aneta Weidenthalerová. Ta už však na soupisce momentálně nefiguruje, naopak tam jsou hned tři ukrajinské akvizice Polina Kochetkova, Yana Piantkovska a Inna Denina. Muziku tvrdí talentované sestry Nikola a Zuzana Látalovy či nadějná Barbora Chaloupková, nově přibyla nahrávačka Anna Přibylová.

„Šternberk sice v letošní sezóně ještě ani jednou nevyhrál, ale rozhodně ho není možné nijak podceňovat. Sami to víme, venku jsme s ním koncem října měli spoustu práce. Pokud jeho mladým hráčkám vychází riskované podání a celkově odvážná i obětavá hra, dokáže být velice nebezpečný. Na což si musíme dát pozor, zvlášť když k nám přijede tak brzy po vánočních svátcích. Je potřeba se bez ohledu na termín utkání maximálně koncentrovat,“ nabádal kouč VK Miroslav Čada.

Jasným cílem jeho týmu je zvládnout hanácké derby s kolektivem trenéra Jana Drešla za tři získané body. „Chceme hrát dobře a zvítězit pokud možno 3:0, neztratit zbytečně ani set,“ přál si Čada.