Prostějovské volejbalistky mají v této sezóně za sebou sedmadvacet soutěžních zápasů: dvacet v UNIQA extralize ČR, jeden v Českém poháru a šest v evropském Challenge Cupu. Hned kvinteto plejerek VK přitom odehrálo všechny tyto mače bez jediné absence!

Železnými dámami s plným počtem startů jsou nahrávačka Simona Bajusz, blokařky Raquel Löff a Kateřina Kvapilová, univerzálka Jéssica Silva i libero Adéla Stavinohová. Přidat k nim můžeme ještě smečařku Pavlu Meidlovou, která sice nezasáhla do několika duelů, ale vždy byla rovněž k dispozici.

„Holky, které dosud absolvovaly všechny mistráky, jsou spolehlivými členkami základní sestavy a zároveň jim slouží zdraví. Což je klíčová věc. Někdy třeba mají menší problémy, ale přesto nastoupí, protože je potřebujeme,“ vyzdvihl přístup odolných svěřenkyň kouč vékáčka Miroslav Čada.

Pokud nepočítáme chronické potíže univerzálky Michaely Beránkové s ramenem a opakované trable smečařky Kláry Faltínové s nohou, jsou teď všechny ostatní členky kádru fit. Dokonce i nová posila středu sítě Veronika Trnková už je natolik v pořádku, že naskočila coby střídající do derby v Olomouci.