Potřetí během krátké doby a už počtvrté v aktuální sezóně se utkají prostějovské volejbalistky s ostravskými. Tentokrát půjde o duel 24. kola UNIQA extraligy žen ČR 2022/2023, který propukne v sobotu 4. února od 17.00 hodin v hale Národního sportovního centra PV.

Premiérový střet nadcházejících protivnic dopadl 12. listopadu loňského roku na severu Moravy jasně 0:3 pro favoritky, byť po vyrovnaných setech 22:25, 27:29 a 23:25. I ligová odveta doma patřila v polovině ledna papírově silnějšímu družstvu poměrem 3:1 (20, -16, 13, 16).

Potom však přišla uprostřed minulého týdne naprosto rovnocenná a nesmírně dramatická bitva ve čtvrtfinále Českého poháru, kterou nedaleko hranic s Polskem těsně urval severomoravský celek výsledkem 25:20, 23:25, 25:17, 23:25 a 18:16. Skrze tři odvrácené mečboly prostějovské ekipy v rozhodujícím tiebreaku.

Hanačky tak mají svým soupeřkám co oplácet, nedokázaly přes ně postoupit do závěrečného turnaje Final Four ČP. „Ale musíme se oprostit od jakýchkoliv případných myšlenek na revanš, soustředit se pouze na nadcházející zápas a náš co nejlepší výkon v něm,“ apeloval kouč VK Miroslav Čada.

Prostějov je v průběžné tabulce elitní tuzemské soutěže druhý a na kontě má pětačtyřicet bodů, což je o plných jedenáct více než sedmá Ostrava. To však pro sobotní mač pranic neznamená. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera naposledy ukázaly, jak umí být nebezpečné a že nikoliv náhodou získaly v této sezóně již několik cenných skalpů.

Těžko bránitelná je zejména univerzálka Sandra Skřivanová (za svobodna Kotlabová), ovšem celá sestava TJ působí s přibývajícím časem čím dál kompaktněji i kvalitněji. „Jedno je jisté. Abychom v sobotním souboji zvítězili, musíme zahrát opravdu dobře,“ věděl Čada.