Volejbalistky VK Prostějov mohou premiérově v klubové historii proniknout mezi nejlepší čtveřici některého z evropských pohárů. O tento dějinný milník bojují ve čtvrtfinále CEV Challenge Cupu žen 2022/23 s německým VfB Suhl Thüringen.

První vzájemný duel na půdě bundesligového družstva sice prohrály 1:3, ale po dost vyrovnaném průběhu. Což jim nechává reálnou šanci na postup pro domácí odvetu, která je na programu v úterý 7. února od 17.00 hodin v hale Národního sportovního centra PV.

„Chceme napodobit obrat osmifinálové série proti Menorce, kdy jsme ve Španělsku padly 0:3 a pak doma stejným výsledkem zvítězily, navíc získaly i rozhodující zlatý set. Ať se historie zopakuje,“ bojovně pravila kapitánka vékáčka Simona Bajusz.

„Rádi bychom potvrdili, že jsme v této sezóně na vlastním hřišti opravdu silní. Soupeř je sice velmi kvalitní, ale přesto hratelný. A s podporou zaplněného hlediště našich skvělých fanoušků věříme v postup do semifinále Challenge Cupu,“ souhlasil kouč Hanaček Miroslav Čada.

Nenechte si velký volejbalový svátek ujít!