Evropský CEV Challenge Cup žen 2022/2023 se blíží ke svému vyvrcholení a volejbalistky VK Prostějov jsou stále u toho! Ve čtvrtfinále tohoto klubového poháru je čeká čtvrtfinálová odveta v domácím prostředí Národního sportovního centra PV proti VfB Suhl Thüringen, divácky atraktivní zápasový tahák se hraje v úterý 7. února od 17.00 hodin.

Svěřenkyně kouče Čady podlehly v úvodním vzájemném střetnutí na půdě německého soupeře po vyrovnaném boji 1:3, což před ně znovu staví nejtěžší postupový úkol – ovládnout druhý duel na vlastní palubovce stejným poměrem nebo 3:0 a následně zvítězit i ve zlatém setu (dodatečném rozhodujícím tiebreaku). Přesně toto se jim povedlo v předchozím osmifinále se španělskou Menorcou.

Něco takového opakovaně dokázat je samozřejmě velmi náročné, zvlášť na mezinárodní scéně. Přesto věřím, že je v našich možnostech i podruhé nepříznivý vývoj série otočit. Doma jsme silní, daří se nám tady poslední dobou mnohem víc než venku. A ve své dobře známé hale s podporou našich skvělých fanoušků zabojujeme o velký úspěch, kterým by postup do semifinále Challenge Cupu byl,“ burcuje směrem k úterku kouč vékáčka Miroslav Čada.

Soka z Durynska (Thüringen) vede maďarský trenér László Hollosy, jenž má pod palcem multinárodní kádr tvořený hráčkami z mnoha zemí. Základní sestavu tvoří nahrávačka Jenna Maria Ewert (USA), univerzálka Danielle Harbin (rovněž USA), smečařky Julia Brown (do třetice Američanka) a Juliette Fidon Lebleu (Francie), blokařky Jelena Delic (Srbsko) plus Roosa Helena Laakkonen (Finsko) a libero Yurika Bamba (Japonsko), na smečařském postu prostřídává reprezentantka ČR Eva Hodanová.¨„Už z tohoto výčtu je jasně patrné, že stojíme proti opravdu kvalitnímu týmu. Na druhou stranu Suhlu se teď v bundeslize nedaří, od Vánoc tam nezvítězil a je až devátý v tabulce. Navíc i my jsme si v prvním vzájemném utkání vyzkoušeli, že se s ním dá hrát. Do odvety půjdeme na maximum a s pomocí fandů to zkusíme. Dál nás každopádně pošle jen skutečně špičkový výkon bez větších výpadků,“ ví Čada.

Přepíšou prostějovské lvice průnikem mezi elitní kvarteto Vyzývacího poháru Evropy klubovou historii? Rozhodčí úterního utkání: Stoyan Barev (Bulharsko) a Caner Cildir (Turecko).

 

VFB SUHL THÜRINGEN 

Německý klub s dlouhodobou tradicí trvale hraje tamní bundesligu, v níž se ale poslední sezóny pohybuje maximálně uprostřed tabulky. Naposledy získal medaili (bronz) v roce 2011, pětkrát za uplynulých patnáct let bral cenný kov v Německém poháru.

Hráčská soupiska

2                 Hannah Angeli     nahrávačka

3                 Danielle Harbin   univerzálka

4                 Roosa Helena Laakkonen blokařka

5                 Eva Hodanová      smečařka

7                 Jelena Delic            blokařka

9                 Anica Kutlesic       blokařka

10              Yurika Bamba       libero

11              Jenny Liu                 nahrávačka

12              Yina Liu nahrávačka

13              Lena Kindermann                 smečařka

14              Julia Brown             smečařka

16              Juliette Fidon Lebleu          smečařka

17              Vedrana Jakšetič  nahrávačka

18              Jenna Maria Ewert                nahrávačka

Hlavní trenér: László Hollosy

Asistent trenéra: Lukasz Marciniak