Také při další zápasové konfrontaci se známým Tatranem Střešovice dokázaly volejbalistky VK Prostějov B jednou zvítězit. Stalo se ve čtvrtém dvoukole horní nadstavbové skupiny 1. ligy žen ČR 2022/23 o 1. až 6. místo, kdy Hanačky přivítaly spolufavorita soutěže v hale Národního sportovního centra PV.

 

A hned v úvodním vzájemném duelu ho přesvědčivě sfoukly 3:0 (22, 13, 15)! „Rozhodl první set, který jsme výborně začali a získali náskok, který však potom hosté dotahovali. Povedlo se nám těsně uhrát koncovku zejména zásluhou ostřílené Simony Janečkové, jež se do týmu vrátila po dlouhém pracovním pobytu na Bali. Naskočila na hřiště a okamžitě byla oporou, s její velkou pomocí jsme zvládli vstupní set a od druhého už dominovali,“ chválil trenér prostějovského béčka Zdeněk Sklenář.

Také o den později jeho svěřenkyně v mladší sestavě bez Janečkové o kousek vydřely zahajovací sadu a sahaly i po zisku druhé, leč tentokrát marně. A pražský protivník vývoj střetnutí otočil na 1:3 (23, -23, -16, -9). „Dva sety v odvetě byly hodně vyrovnané, rozhodovaly maličkosti. Pak šel náš výkon bohužel postupně dolů, zápas jsme končili herním trápením v křeči,“ popsal Sklenář průběh i vyznění méně vydařeného mače číslo dva.

V případě druhého vítězství se ženská rezerva vékáčka mohla bodově dotáhnout právě na průběžně třetí Tatran. Takto si aspoň upevnila rovněž skvělou čtvrtou příčku, kterou má čtyři kola před koncem nadstavby v podstatě jistou. Šestý Rudolfov již nemůže hanáckou partu předstihnout ani teoreticky, pátému Žižkovu se to nepovede s téměř stoprocentní pravděpodobností. Což pro VK B znamená výhodnou výchozí pozici směrem k blížícímu se play-off.

„Naše čtvrté místo, na kterém skoro určitě zůstaneme, zajišťuje vstup do čtvrtfinálové série na vlastním hřišti. A navíc proti hratelnému soupeři, se kterým reálně můžeme bojovat o postup do prvoligového semifinále. Což by byl krásný úspěch,“ nadhodil Sklenář. Jeho mančaft uzavře dlouhodobou fázi 17. a 18. února v Rudolfově a následně v pátek 24. února od 19.00 hodin a v sobotu 25. února od 11.00 hodin doma s Jabloncem.

 

1. LIGA ŽEN ČR 2022/23

Nadstavbová skupina I o 1. až 6. místo – pořadí po 8. kole: 1. Dobřichovice 40, 2. Jablonec 36, 3. Střešovice 27, 4. VK Prostějov B 21, 5. Žižkov 11, 6. Rudolfov 9