Předposlední mač dlouhodobé části probíhající UNIQA extraligy žen ČR 2022/23 absolvují prostějovské volejbalistky v Přerově. Krajské derby je tam na programu v sobotu 11. března od 17.00 hodin. A v tomhle případě nemůže být pro favorizovaný kolektiv řeč o jiném cíli, než tříbodovém importu.

Zubřice jsou totiž v pořadí soutěže na předposlední příčce, kterou již nemohou opustit. Ani směrem nahoru k případnému postupu do play off, ani směrem dolů. Tedy co se týče hrozby pádu do baráže, před čímž svěřenky trenéra Radima Vlčka jistojistě unikly.
Mají tedy klid i lehkou mysl k otevřené hře bez nervů. Na druhou stranu ale postrádají silnější motivaci, která naopak nechybí vékáčku usilujícímu o co nejvyšší nasazení pro vyřazovací boje. Vzájemná sobotní konfrontace bude každopádně zajímavá.
„Pojedeme pro vítězství,“ ujistil Miroslav Čada. K tomu potřebují jeho ovečky eliminovat přerovské tahounky, tedy zejména chorvatské účko Petru Isabelu Kovačič nebo americkou blokařku Alicii McClellan. Rovněž odchovankyně VK Michaela Zatloukalová odvádí na nahrávce velmi solidní výkony.
Dosáhne tým VK po třech předchozích porážkách konečně na kýžený triumf?