Volejbalistky VK Prostějov vyřadily ve čtvrtfinálové sérii UP Olomouc přesvědčivě 3:0 na utkání a stejně jako loni si tak zajistily účast mezi kvartetem nejlepších družstev UNIQA extraligy žen ČR. Mají už také jasno o soupeři pro semifinále, kterým je KP Brno. Startuje se příští pondělí 10. dubna.

Narazí na sebe druhý a třetí celek po dlouhodobé části soutěže. Jihomoravanky se umístily o jednu příčku výš, proto zahájí vzájemnou sérii na svém hřišti. Úvodní semifinálový duel v Králově Poli je na programu 10. dubna od 18.00 hodin, tedy na Velikonoční pondělí.

Druhý mač se bude hrát v Národním sportovním centru Prostějov ve čtvrtek 13. dubna od 18.00 hodin, třetí přijde na řadu opět na brněnské půdě haly ve Vodově ulici v neděli 16. dubna od 18.00 hodin. Pokud by nebylo rozhodnuto, vše by pokračovalo na prostějovské palubovce čtvrtou bitvou ve středu 19. dubna od 18.00 hodin, případně i zápasem číslo pět 22. dubna v jihomoravské metropoli (stejný čas).

Tak či onak, Hanačky v roli obhájkyň mistrovského titulu jdou na extrémně rozjeté protivnice, jež v tuzemských soutěžích už čtyři měsíce nikomu nepodlehly a táhnou tak okolo dvaceti utkání dlouhou sérii vítězství v řadě za sebou!

Ve čtvrtfinále přitom smetly Ostravu třikrát 3:0 a neztratily ani sadu, byť několik setů vydřely až těsnými koncovkami. V každém případě půjde o maximálně důležitou i prestižní odvetu za loňské finále, jemuž vládlo vékáčko zápasově 3:1.

Jak vyzní nesmírně atraktivní konfrontace dvou silných mančaftů tentokrát? „Královo Pole má velkou kvalitu. V důsledku řady zranění mělo v úvodu sezóny herní i výsledkové problémy, ale jakmile se dalo zdravotně dohromady, tak předvádí výborný volejbal. Kompaktní ve všech činnostech bez výraznějších slabin. My jsme však ve čtvrtfinále s Olomoucí také dokázali, že umíme hrát na vysoké úrovni. Proto se nebojíme a do semifinále proti Brnu půjdeme s otevřeným hledím,“ nadhodil zatím stručně kouč VK Miroslav Čada.