Po juniorkách čeká závěrečný turnaj extraligy ČR 2022/2023 s názvem Final 8 také mladé volejbalistky VK Prostějov věkové kategorie U22. Klání pro osm nejlepších družstev republiky do dvaadvaceti let hostí rovněž Ostrava, a to od pátku 5. do pondělí 8. května. Mladé Hanačky postoupily z osmé příčky po základní části, to znamená z nejnižší možné pozice.

Tím pádem budou považovány za outsidera celé akce, který může pouze příjemně překvapit. Zvlášť když v základní skupině narazí na pražský Olymp jakožto největšího favorita a na taktéž silné Ostravu (navíc domácí) i Lanškroun. „Na finálový turnaj pojedeme s čistými hlavami a uvolněně. Což ale neznamená, že bychom nechtěli soupeře co nejvíc potrápit a třeba i zaskočit. Kvůli maturitám některé holky poslední dobou méně trénovaly, tak tomu však bylo podobně ve všech kolektivech. Rozhodne momentální forma a my rozhodně nechceme skončit osmí,“ ujistil trenér prostějovského výběru U22 Zdeněk Sklenář.

EXTRALIGA ŽEN ČR U22 – ZÁVĚREČNÝ TURNAJ FINAL 8 (OSTRAVA)

Složení základních grup – skupina F1: Olymp Praha, Ostrava, Lanškroun, VK Prostějov. Skupina F2: Liberec, KP Brno, Hradec Králové, Lvi Praha.

Zápasový program VK Prostějov ve skupině F1 – pátek 5. května: 15.00 hodin Olymp Praha. Sobota 6. května: 10.00 hodin Ostrava, 15.00 hodin Lanškroun.

První dvě družstva skupiny postoupí do semifinále, ostatní dvě budou hrát o 5. až 8. místo. Zápasy play-off jsou na programu v neděli 7. a v pondělí 8. května.