O velice dobrou, často až výbornou podporu svých příznivců se i v nedávno skončené sezóně 2022/2023 mohly opřít prostějovské volejbalistky. Stejně jako loni vše vyvrcholilo strhujícími bitvami extraligového play-off, které však tentokrát nepřinesly medailovou radost.

O kvalitní a dostatečně hlučnou atmosféru jak doma v Národním sportovním centru Prostějov, tak i při většině duelů venku se přitom staral fanouškovský kotel s bubny. K jehož neúnavně vytrvalému povzbuzování se přidávali další věrní fandové vékáčka, v lepších případech většina zaplněného hlediště.

Divácká kulisa tak byla odpovídající týmu úřadujících mistryň republiky, byť kotel fans utrpěl citelné ztráty. Otec Karolíny Fričové coby jeho zakladatel totiž po odchodu dcery do Maďarska logicky jezdil fandit tam a do Prostějova dorazil alespoň dvakrát na přátelskou návštěvu. Jeho následovník v neoficiální roli šéfa ultras Tomáš Faltín pak ve druhé polovině uplynulého ročníku chyběl kvůli opakované operaci oka.

Místo nich za to ale hodně vzali a tím víc povzbuzovali současný partner Simony Bajusz, přítel Michaely Smolkové i mnozí další, jimž srdcově záleží na tom, aby se Hanačkám co nejvíc dařilo. „Za celý náš klub chceme všem příznivcům opravdu moc poděkovat. Jejich podpora holkám výrazně pomáhala i ve chvílích, kdy se moc nedařilo, a přesně tak to má být. Mrzí nás, že letos nepřišla odměna v podobě získané medaile. Přesto velké díky. A v další sezóně to zkusíme vylepšit,“ řekl sportovní ředitel VK Miroslav Čada.