Jak Večerník informoval již v minulém vydání, dlouholetý úspěšný kouč VK Prostějov Miroslav Čada definitivně uzavřel svou trenérskou kariéru. Kdo se však místo něj stane novým hlavním lodivodem aktuálně čtvrtého nejlepšího týmu extraligy volejbalistek? I toto už je oficiálně potvrzeno. Bude jím Michal Matušov!

 

V České republice uvedené jméno zatím asi není obecně známé, ale vězte, že na Slovensku se za poslední roky jedná o jednoho z nejúspěšnějších trenérů. Stačí zmínit, že ženy Slávie EU Bratislava, u nichž dosud působil, dovedl od sezóny 2016/17 celkem k pěti mistrovským titulům (2017, 2019, 2021, 2022, 2023)!

Ačkoliv má teprve čtyřiatřicet let (narodil se 1. července 1988), pracoval už rovněž u celé řady reprezentačních výběrů Slovenské republiky. Nejprve mládežnických – postupně U16, U19 i U17. A od loňska je asistentem slovenského národního výběru žen, se kterým je momentálně v přípravě na Golden European League 2023.

„Michal je sice stále velice mladý trenér, ale svou vynikající prací i skvělými výsledky si ve slovenském volejbalu již udělal značné renomé. Naprosto zaslouženě, kouč je to po všech stránkách opravdu špičkový. Pevně věřím, že se v našem klubu rychle adaptuje a též s prostějovským družstvem se mu bude dařit,“ uvedl generální manažer vékáčka Miroslav Čada.

Zbytek realizačního týmu zůstává takřka beze změn. Asistentem Matušova bude Lubomír Petráš, kondiční trenérkou Solange Soares, masérem a fyzioterapeutem Marek Roba a lékařem Jan Horna. Pouze na místě statistika dojde k dílčí úpravě. „Jakub Krčmař kvůli svému mimovolejbalovému zaměstnání už nebude stíhat všechny naše zápasy, proto se o statistické reporty podělí dle potřeby s Patrikem Mindou. Ten našemu mančaftu již poslední dva roky pomáhal i při trénincích, stejně jako Kuba v roli dalšího asistenta. Takže ho všichni dobře známe,“ upozornil Čada.

Fanoušky samozřejmě nadmíru zajímá také personální složení hráčského kádru pro příští ročník 2023/24. „V této chvíli zatím neprozradím konkrétní jména, ale můžu říct, že dáváme dohromady v rámci možností hodně silný kolektiv. Změn oproti uplynulé sezóně nastane tentokrát méně, přibližně tři čtvrtiny týmu zůstávají. A většinu hráček už máme podepsaných,“ informoval Čada.

Které z prostějovských plejerek budou na Hané pokračovat, které odejdou a jaké posily se podaří přivést, to se příznivci postupně dozvědí během nejbližších týdnů.