Jak už Večerník informoval před nedávnem, tři týdny měsíce května byly v případě volejbalistek VK Prostějov vyhrazeny jejich krátké posezónní přípravě před následným týmovým volnem.

Hráčky čtvrtého týmu uplynulého ročníku extraligy trénovaly od 9. do 26. května vždy s víkendovým odpočinkem, ale do přípravného procesu hanáckého klubu se jich ze zdravotních, studijních i reprezentačních důvodů zapojilo pouze minimum. Pravidelně chodily nahrávačky Simona Bajusz a Soňa Nováková plus blokařka Kateřina Kvapilová, které měl na starost asistent kouče Lubomír Petráš. Co všechno jeho svěřenkyně v časově kratším období zvládly?

„Holky chodily do posilovny, v hale dělaly kondiční cvičení a občas si zapinkaly s balónem. K tomu jsme si šli společně zahrát tenis a taky beach, občas se k nám připojili Kuba Krčmař s Patrikem Mindou. Takže byla trochu i legrace,“ popsal Petráš.

Teď bude následovat dovolená vyplněná individuální přípravou až do začátku srpna, kdy zahájí společná příprava prostějovských žen na příští sezónu 2023/2024. Tu již povede nový hlavní lodivod Michal Matušov. „Michala znám řadu let, je to mladší a velmi úspěšný trenér se spoustou energie i chuti do práce. Do Slávie EU Bratislava nastupoval několik roků po mně, moc se mu tam dařilo. Věřím, že do našeho kolektivu bez problémů zapadne a vnese jak do tréninkového procesu, tak do mančaftu svěží vítr i nový impuls,“ těší se Luboš na kooperaci s Matušovem. „Zároveň je super, že Mirek Čada v Prostějově úplně nekončí a naopak zde pokračuje dál na manažerské pozici. Rovněž hráčský kádr zůstane z větší části pohromadě, proto pokud vše správně nastavíme, aby to dobře fungovalo, můžeme v novém soutěžním ročníku pomýšlet dost vysoko,“ neztrácí Lubomír Petráš optimismus.