Už před více než měsícem proběhla v Národním sportovním centru PV slavnost, při níž majitel marketingové agentury TK PLUS Miroslav Černošek gratuloval volejbalovým starším žákyním VK Prostějov k prvenství v krajském přeboru. „Třeba se tady letos sejdeme ještě jednou – po úspěchu na mistrovství republiky,“ řekl tehdy sportovní boss v dobrém rozmaru. A jeho slova byla prorocká.

Mládežnické bojovnice hanáckého klubu nejprve suverénně postoupily z úvodní fáze mistrovství České republiky v Brně na závěrečný turnaj do Karlových Varů. A tam naprosto senzačně získaly díky úžasným týmovým výkonům mistrovský titul! Jeho oslavy proběhly ve čtvrtečním odpoledni ve V.I.P. salonku NSC Prostějov, kam dorazila většina zlatých plejerek (chyběly jen reprezentantky ČR pobývající na srazu národního výběru) i jejich rodinní příslušníci.

Osobně jim znovu blahopřál Miroslav Černošek. „Z tenisu moc dobře vím, jak těžké je vyhrát týmovou soutěž a vybojovat titul. Volejbal je navíc klasický kolektivní sport, vy jste přitom nepatřily k favoritkám, a přesto dosáhly až na vrchol. Tím cennější váš úspěch je. Chci vám k němu moc pogratulovat, velké díky samozřejmě patří i vašim trenérkám. Triumf si užijte a ať se vám takhle daří také dál,“ uvedl – mimo mnohé jiné – šéf TK PLUS.

Jeho slova doplnil předseda správní rady VK Prostějov. „Na podobně výrazný úspěch v mládežnických kategoriích jsme čekali velice dlouho a osobně z něj mám obrovskou radost zvlášť poté, co letos nevyšel útok na medaili našich žen. Holky, vy jste to vzaly za ně! Jsme na vás moc hrdí a děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu vám i vašim rodičům, od kterých máte ve svých volejbalových kariérách jistě ohromnou podporu,“ pravil Petr Chytil.

Hlavní trenérka úspěšného teamworku Solange Soares na oplátku vřele poděkovala oběma šéfům za maximální a trvalou podporu mládežnických kolektivů vékáčka, kterým jsou dlouhodobě vytvářeny velice dobré podmínky k činnosti. „Nebýt toho, český šampionát bychom nikdy ovládnout nemohly,“ zdůraznila Soli těsně před slavnostním přípitkem. Dospělí si ťukli klasickým sektem, mladé slečny zatím nealkoholickým. A pak už se naplno juchalo u dobrého jídla, pití i nádherných vzpomínek na spanilou mistrovskou jízdu!