V závěru končící sezóny 2022/2023 absolvovaly volejbalové mladší žákyně VK Prostějov turnaj BC CUP 2023 v Bílovci. Při účasti deseti družstev věkové kategorie U14 převážně ze severu Moravy na něm hrály výborně a nakonec získaly bronzové medaile za třetí místo v konečném pořadí!

Předminulou sobotu byly na programu boje ve dvou pětičlenných základních skupinách. Mladé Hanačky v té své porazily Frýdek-Místek „A“ 2:0, podlehly domácímu Bílovci 1:2, zdolaly Nový Jičín „B“ 2:0 a znovu těsně 1:2 prohrály s Letohradem. Což jim v součtu stačilo na druhé místo v grupě, tím postup do nedělního semifinále. V něm nestačily na Nový Jičín A poměrem 0:2. „Soupeřky byly jasně lepší, přehrály nás,“ konstatovala jedna z trenérek Kateřina Frömlová. Nicméně vše vynahradil následný triumf 2:1 nad Letohradem v duelu o třetí pozici. „Podařilo se nám vrátit soupeřkám sobotní porážku a pověsit si bronzové medaile na krk,“ popsala Frömlová.

Společně s trenérskou kolegyní Evou Hudečkovou a samozřejmě i se všemi děvčaty prožívaly nelíčenou radost. „Holky hrály v tomto složení naposledy, protože některé přecházejí do starších žákyň A a další do starších žákyň B. O to víc bylo vítězství emotivnější. Navíc jsme za sebou nechaly našeho soupeře z krajského přeboru UP Olomouc,“ usmívala se Frömlová.