Už je znám termínový kalendář i zápasový rozpis UNIQA extraligy žen ČR 2023/24. Rozlosování elitní tuzemské soutěže něžného pohlaví v dospělé kategorii sice ještě podléhá schválení Mezinárodní volejbalovou federací FIVB, ale na rozdíl od loňska už by se dodatečně nemělo zásadně měnit.

Pro volejbalistky VK Prostějov to znamená, že novou sezónu odstartují 30. září domácím duelem úvodního kola proti TJ Sokol Frýdek-Místek. Následně nastoupí 7. října ve druhém dějství na půdě Šelem Brno a pak 14. října v rámci 3. kola na vlastní palubovce s Olympem Praha.

Protože mezi extraligovými účastníky už nefiguruje ukrajinské Dnipro a soutěž má tudíž znovu jen deset účastníků, nebude celá základní část i vzhledem k datumově normálnímu zahájení zdaleka tolik nabitá utkáními v rychlém sledu jako loni. Ligové mače se naopak budou hrát většinou pouze jednou týdně. Kromě toho se vrátí tradiční sváteční pauza přes Vánoce a Nový rok, když poslední střetnutí kalendářního roku 2023 proběhnou 21. prosince a v novém letopočtu 2024 se následně naváže až 13. ledna.

Přesný los ženské UNIQA extraligy vám přineseme v příštím vydání Večerníku.