Již během první poloviny posledního červnového týdne mládežnické volejbalistky VK Prostějov definitivně ukončily sezónu 2022/2023. Úplný konec celého ročníku obstaral závěr společné přípravy pro všechny věkové kategorie.

„Některé týmy měly poslední trénink už předchozí pátek 23. června, další kolektivy v pondělí 26. nebo v úterý 27. června. V každé věkové kategorii přitom proběhla aspoň menší rozlučka tak, aby sezóna byla náležitě uzavřena, jak se sluší a patří,“ prozradil s úsměvem kouč prostějovských juniorek Zdeněk Sklenář odcházející k mužům Zlína.

Vedle právě juniorek mají za sebou uplynulý soutěžní ročník s následným tréninkovým dovětkem v průběhu zbytku května a skoro celého června také kadetky, starší žákyně, mladší žákyně i přípravka. „Snažili jsme se, aby příprava měla až do konce určitou úroveň a kvalitu, současně holky rovněž bavila,“ ujistil Sklenář.

Jako obvykle se hráčky v létě věkově končící v některé z kategorií už s předstihem přesunuly do kategorie vyšší mezi nové parťačky. „Tohle je velmi důležitá věc, aby se děvčata rychleji adaptovala v novém kolektivu a zvykla si tam dříve, než od srpna začne společná příprava na další sezónu. Do ní tak holky půjdou tak, že se už navzájem lépe znají,“ nadhodil Sklenář.

Červenec teď mládežnice vékáčka věnují aktivnímu odpočinku s individuálním sportovním zaměřením, třeba v podobě jiných odvětví než volejbal. Do klubového tréninkového procesu v Prostějově se následně opět zapojí na přelomu července a srpna.