Součástí dlouhodobě úzké a celkově výborné spolupráce volejbalového klubu VK Prostějov a statutárního města Prostějov je i propagace tohoto krásného týmového sportu na místních školách. Projekt Ukázková hodina volejbalu proto znovu zavítal mezi žačky a žáky prostějovských ZŠ.

Po roce se opět zapojila celá řada škol, například ZŠ z ul. E. Valenty, ZŠ z ul. Majakovského, RG a ZŠ Otto Wichterleho, ZŠ Jana Železného, ZŠ z ul. Palackého či ZŠ z Melantrichovy ulice. Tentokrát navíc volejbalové tréninky pro děti probíhaly nejen v tělocvičnách jednotlivých škol, ale také v domovské hale vékáčka na palubovce Národního sportovního centra PV.

„Věřím, že to pro holky i kluky byl hezký zážitek vyzkoušet si volejbal v této naší krásné hale. A ty děti, za kterými jsme my dorazili do jejich škol, měly pro změnu výhodu domácího a dobře známého prostředí,“ pravil s úsměvem končící trenér mládeže VK Zdeněk Sklenář ještě před svým odchodem k mužstvu Zlína.

O vedení Ukázkových hodin volejbalu se podělil s šéftrenérem klubových mládežnic Alešem Novákem a s asistentem kouče prostějovského áčka žen Lubomírem Petrášem. „Do tréninků pro školačky a školáky jsme zapojili i naše mladé hráčky z juniorek, kadetek a starších žákyň. Cílem bylo udělat s dětmi správnou rozcvičku a potom jim předvést volejbal tak, aby si jej samy aktivně vyzkoušely, pokud možno zábavnou formou,“ přiblížil Sklenář.

Záměr je jasný: dostat sport zpod vysoké sítě alespoň v trochu větší míře do náplně hodin tělesné výchovy ZŠ.