Mimořádnou záležitostí byla účast mládežnických volejbalistek VK Prostějov na velkém mezinárodním turnaji v Chorvatsku. Konal se totiž v červenci, kdy mívají talenty hanáckého klubu normálně volno. Přesto se tentokrát vydaly ve svém jinak odpočinkovém období reprezentovat vékáčko na Jadran.

„Jde o tradiční, mezinárodně vyhlášený a opravdu velmi rozsáhlý turnaj ve městě Pula trvající několik dnů. Když jsme na něj dostali pozvánku, pro naše holky to byla zajímavá motivace. A domluvili jsme se, že i v době volna si tam pojedou kvalitně zahrát, nasbírat cenné zkušenosti,“ vyložil šéftrenér mládeže VK Aleš Novák.

Špičkově obsazeného chorvatského klání se zúčastnilo čtyřicet družstev z celého světa. „Své týmy tam měly například americké univerzity, Švédky nebo dokonce ženy Kamerunu, které dostaly výjimku startovat společně s mládežnickými kolektivy. Nejvíc celků logicky postavilo domácí Chorvatsko a další balkánské země,“ prozradil Novák.

V prostějovských barvách nastoupily kadetky, ačkoliv věkově mohly jít do boje i juniorky. „Každopádně se hrálo nejprve ve skupinách, následně vyřazovací play off o konečné umístění a holky absolvovaly spoustu velice dobrých utkání. V celkovém součtu obsadily devátou pozici, což byl vzhledem k nabité konkurenci výborný výsledek,“ zhodnotil Novák.