Loni před Vánocemi se prostějovské volejbalistky utkaly v 1. kole evropského Challenge Cupu s maďarským družstvem Fatum Nyíregyháza. Oba vzájemné duely se tenkrát hrály v Národním sportovním centru PV, Hanačky postoupily dál po vydřených vítězstvích 3:2 a 3:1. Až teď se podívají i do Nyíregyházy, neboť je tam čeká mezinárodní přípravný turnaj Fatum Cup 2023.

Maďarský klub využil navázaných přátelských kontaktů mezi oběma sportovními organizacemi a pozval vékáčko na svou akci, jež proběhne v jeho Continental Aréně 22. a 23. září za účasti domácího Fatum Nyíregyháza, VK Prostějov, slovinského Calcitu Kamnik i dalšího celku z Maďarska UTE Budapešť.

Jaký bude program turnaje? V pátek 22. září jej od 16.00 hodin otevře první semifinále mezi Budapeští a Kamnikem, následně proběhne slavnostní zahájení a od 19.00 hodin druhý semifinálový duel pořádajícího kolektivu proti Hanačkám. V sobotu 23. září se od 11.00 hodin hraje o bronz a ve 14.00 hodin klání vyvrcholí finálovým zápasem s následným vyhlášením výsledků.

„Jsme rádi, že se v této fázi přípravy dva týdny před startem UNIQA extraligy ČR můžeme střetnout se dvěma kvalitními zahraničními týmy. Očekáváme velice dobrá utkání, která nás dostatečně prověří směrem k blížícímu se začátku soutěže,“ těší se na Fatum Cup hlavní trenér žen VK Michal Matušov.