Uplynulý čtvrtek dopoledne formou video konference pro zástupce zainteresovaných klubů proběhlo losování čtvrtfinále Chance Českého poháru žen 2023/2024. A pro volejbalistky VK Prostějov dopadla tato oficiální procedura ne zrovna příznivě, když za soupeře vyfasovaly papírově nejtěžšího soupeře Duklu Liberec. A ještě k tomu venku...

 

Právě Severočešky se teprve v úterý večer staly posledními postupujícími ze 2. kola soutěže, neboť odvezly suverénní triumf z prvoligových Dobřichovic výsledkem 0:3 (-11, -16, -13). Následně přistoupilo vedení Českého volejbalového svazu k rozdělení osmi čtvrtfinalistů na nasazené a nenasazené týmy. Protože se zohledňovaly hlavně výsledky z předchozích ročníků ČP, v nichž se vékáčku nedařilo, šlo do nevýhodné skupiny čtyř nenasazených.

Z nasazeného kvarteta mohly Hanačky dostat zmíněný Liberec, dále Šelmy Brno, TJ Ostrava nebo KP Brno. Poslední možnost byla vzhledem k současnému omlazení Králova Pole určitě nejpřijatelnější, ovšem pohárový los si zalaškoval a poslal proti sobě dva momentálně vedoucí celky extraligy ČR. Následně se losovalo ještě dějiště, kterým bude dle rozhodnutí osudu hala pod Ještědem.

„Los pro nás mohl určitě dopadnout lépe, ale nemá smysl si stěžovat. Takhle to je, a pokud chceme v Chance Českém poháru uspět, tak stejně musíme porazit všechny soupeře, na které narazíme. V tomhle případě zkusíme vyřadit Duklu na jejím hřišti a tím postoupit na závěrečný turnaj Final Four,“ řekl generální manažer prostějovského klubu Miroslav Čada.

Do středy 15. listopadu se dvojice protivníků musí mezi sebou domluvit na termínu vzájemného souboje, jenž musí být odehrán nejpozději do 12. ledna. Final 4 proběhne 10. a 11. února na dosud neurčeném místě.

 

CHANCE ČESKÝ POHÁR ŽEN 2023/24 – LOS ČTVRTFINÁLE

KP Brno – Šternberk, Olymp Praha – Šelmy Brno, Dukla Liberec – VK Prostějov, TJ Ostrava – Šantovka Olomouc