Ani další a v základní části UNIQA extraligy žen ČR 2020/21 poslední pokus o pozitivní výsledkové překvapení prostějovským volejbalistkám nevyšel. Zápas dohrávaného 10. kola soutěže na horké palubovce Šelem Brno sice dlouho zvládaly na velice slušné úrovni, ale koncovky dvou úvodních sad patřily silným favoritkám. Stejně jako jasný závěr utkání, které tedy zůstalo bez jakékoliv nečekané zápletky.

Povedený vstup vydržel Hanačkám jen chvíli. Od stavu 2:4 se jim zhoršila přihrávka, zachybovaly i v dalších činnostech a pestře útočící soupeřky náporem otočily na 8:5. Tenhle propad se ale podařilo vzápětí napravit opětovným zlepšením, kromě Kopáčové bodovala také Michalíková. Herně kvalitní úsek přinesl nový obrat (10:11), hostující tým se držel. A ještě po půlce zahajovací části vedl - 14:15. Rozhodoval až závěr, kdy jihomoravské družstvo tažené trojicí Horká, Marková, Širůčková získalo krůček po krůčku tříbodový náskok 23:20, který následně udrželo – 25:22 a 1:0.

Přesto byl průběh střetnutí velmi vyrovnaný a vékáčko dobrým výkonem skoro v ničem výrazně nezaostávalo. Největší rozdíl mezi oběma celky však spočíval v tom, že se Šelmy nepoměrně častěji prosazovaly bleskovým zakončením svých střeďaček. Těžily také z ostřejšího podání i z výborné práce nahrávačky Šmídové, manko 3:5 ve druhém dějství tak razantně změnily ve vlastní trhák na 12:6. Nicméně z útlumu způsobeného zejména znejistěním na příjmu se prostějovské plejerky v čele s Kopáčovou zase zvedly, aby postupným dotahováním svou ztrátu téměř smazaly - 15:13. Pak se znovu naplno projevila brněnská síla a následná pasáž patřila jednoznačně jí - 22:15. Petrášovy svěřenkyně ještě zabojovaly při servisu střídající Pluhařové (z 23:16 na 23:19), skrze maratónskou výměnu odvrátily první setbol. Druhý již ne – 25:20 a 2:0.

Třetí díl se od začátku vyvíjel nejvíc jednostranně ve prospěch favoritek. Ofenzivně řádily Horká s Faltínovou, fungující obrana často vychytávala opakované pokusy VK položit míč na zem a skóre rostlo - 6:1 a 12:6. Poté se méně zkušený kolektiv zpod tlaku ostřílených protivnic na několik minut vymanil korekcí na 15:10, ale šlo o poslední dílčí vzepětí. Následně totiž Boulova parta roztočila herní kolotoč, v jehož vysokých obrátkách se hostům pořádně zamotala hlava. A duel záhy dospěl k jasnému rozuzlení – 25:12 a 3:0. 

ZAZNĚLO NA TISKOVCE…

Ondřej BOULA – Šelmy Brno

„Tři body a výhra ve třech setech, takže za mě spokojenost. Na začátku soupeř bojoval, dobře bránil, my jsme ale udrželi svou úroveň a ze třetího setu už jsme udělali jednoznačnou záležitost.“

Lubomír PETRÁŠ – VK Prostějov

„S favoritem jsme dokázali držet krok jen v prvním setu a ještě v tom druhém ho trochu pozlobili. Poté jsme odešli hlavně na útoku, v pohodě hrající Šelmy si naopak uhrály, co potřebovaly.“