Velkým překvapením dopadla baráž o volejbalovou extraligu žen ČR 2024/25, v níž poslední celek uplynulého ročníku nejvyšší tuzemské soutěže ze Šternberka podlehl Českým Budějovicím jakožto prvoligovým vítězkám senzačně jasným poměrem 0:3 na zápasy!

Ačkoliv byly „Sokolky“ nejslabším extraligovým družstvem a naopak Jihočešky úspěšně prošly přes play-off druhé nejvyšší české soutěže, tak se něco podobného vůbec nečekalo. Hanácký soubor však nejprve podehl doma 1:3 (22, -21, -19, -22) a 1:3 (20, -14, -21, -22), aby pak nestačil ani v Budějovicích výsledkem 3:1 (-22, 15, 21, 14). A překvapení bylo na světě!

„Soupeř vítězil už v první lize od února, pokračoval bojovně i v baráži a musím uznat, že ji vyhrál zaslouženě. Riskoval, v obraně bojovala jedna hráčka za druhou, pomohli jim také diváci. My jsme dohrávali psychicky i fyzicky opotřebovaní,“ pravil zklamaný trenér Sokola Šternberk Miroslav Jehlář.

Ženy Madety České Budějovice tak získaly právo startu v příštím extraligovém ročníku, a nyní zbývá zodpovědět jedinou, ovšem zásadní otázku: jestli svého práva k účasti mezi národní elitou opravdu využijí.