Výrazně obměněný tým volejbalistek VK Prostějov pro příští sezónu 2024/25 se začíná pomalu rýsovat. Po oznámeném setrvání trojice Pavla Meidlová, Bára Abendroth, Julie Bažó a postupném prozrazení tří zahraničních posil Nikoly Kvapilové, Elise Ferreira i Sonaly Cidrao je tu další potěšující informace o příchodu dvou kvalitních českých akvizic!

První je sedmadvacetiletá reprezentační blokařka ČR Silvie Pavlová. Narodila se 20. května 1997, měří 182 centimetrů a v tuzemsku prošla VSK Český Krumlov (do 2011), VK České Budějovice (2011 až 2018), Španielkou Řepy (2018 až 2020) i Přerovem (2020/21). Poté přestoupila do rakouského Post Vídeň (2021/22), následně působila jeden rok v jiném rakouském klubu z Lince (2022/23) a uplynulou sezónu 2023/24 strávila v Erfurtu hrajícím německou bundesligu.

„Silva zatím není v Česku moc známá, extraligu žen hrála jen rok v Přerově a potom šla do Rakouska, posléze do Německa. Odkud se teď vrací už jako stabilní reprezentantka ČR, což svědčí o její současné volejbalové úrovni. Vzhledem k situaci s blokařkami v naší zemi jsme si lepší variantu na tenhle post asi nemohli přát,“ okomentoval příchod Pavlové generální manažer a hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada.

Do hanáckého klubu míří také šestadvacetiletá Adéla Chevalierová nastupující na liberu. Narodila se 9. října 1997, měří 176 centimetrů a prostějovská organizace ji získala z mistrovských Šelem Brno (2021 až 2024), když předtím působila čtyři roky v TJ Ostrava a je odchovankyní KP Brno. Rovněž ona v minulosti patřila do českého národního výběru a nyní je členkou jeho širšího kádru.

„Adéla je stále ještě mladá a zlepšující se hráčka, která na sobě poctivě pracuje a má ambice i touhu jít dál volejbalově nahoru. Má velice kvalitní jak přihrávku, tak obranu v poli, hodně přispěla k ligovému zlatu brněnských Šelem. A jsme přesvědčeni, že jako nové libero bude pro náš tým velkým přínosem,“ řekl Čada k angažování Chevalierové.