Dvoutýdenní zápasovou přestávku bez soutěžního střetnutí vyplnily volejbalistky VK Prostějov jak tréninkovou prací, tak dvěma přátelskými duely s TJ Ostrava. Ten druhý proběhl v úterý 9. února odpoledne v hale severomoravského družstva.

Znovu se hrálo podle speciálního počítání, kdy jeden bod se uděloval vždy až po miniúseku dvou nebo tří výměn vítěznému celku, jenž tuto pasáž vyhrál 2:0 či 2:1. A v každém miniúseku podával jeden kolektiv bez ohledu na ztrátování. „Stejně jako předtím u nás to byla dobrá příprava, hodně přínosné utkání. Tentokrát jsme se domluvili, že časově dlouhé sety zkrátíme do patnácti bodů a odehrajeme je tři, což bylo optimální. Ve všech třech zvítězil soupeř, kterému jsme se místy dokázali herně vyrovnat a chvílemi byl lepší,“ zhodnotil kouč vékáčka Lubomír Petráš.

VK Prostějov nastoupil v sestavě: Fričová, Kvapilová, Kopáčová, Michalíková, Jurčíková, Dvořáčková, libero Stavinohová. Střídaly: Pluhařová, Weidenthalerová, Baláková, Kožoušková a Nečasová. „S bolavou nohou nadále chyběla Iva Šípová, naopak už naskočila na dvě sady Kopy. Oba zápasy s Ostravou nám určitě pomohly, abychom šli do extraligového souboje u Šelem Brno dostatečně rozehraní,“ potvrdil Petráš přínos cvičných mačů směrem k sobotnímu měření sil na jihu Moravy.