Aleš Novák dělá ve volejbalovém klubu VK Prostějov šéftrenéra mládeže a zároveň je i svazovým koučem mládežnických reprezentantek České republiky. Za posledních dvanáct měsíců už několikrát vzal členky národních výběrů různých věkových kategorií na odlišně dlouhá soustředění do Slovinska. Což platí i momentálně.

„Máme takový svůj azyl v Mariboru, kde je krásný sportovní areál s veškerým potřebným zázemím na vysoké úrovni. A hlavně tam holky můžou normálně trénovat bez omezení, což opakovaně využíváme za situace, kdy tohle u nás doma kvůli protikoronavirovým nařízením nejde,“ vysvětlil Aleš Novák hlavní důvod balkánských kempů.

Na ten aktuální se do oblíbené destinace vydal s necelou dvacítkou juniorek ČR začátkem minulého týdne poté, co na území naší země začal od 1. března platit přísnější lockdown proti šíření viru. A za své tak vzala i do té doby platná výjimka umožňující přípravu aspoň studentkám speciálních sportovních tříd.

„Dali jsme příležitost holkám, které měly zájem v současné špatné situaci pro sportování mládeže neztratit na další řadu týdnů kontakt s milovaným volejbalem. V Mariboru se věnujeme komplexní přípravě všeho tak, aby si z toho děvčata odnesla co nejvíc,“ informoval Novák ze Slovinska, odkud se společně se svěřenkyněmi tentokrát vrátil už po jednom týdnu v neděli 7. března.