Nejen z herního a výsledkového hlediska má volejbalový VK Prostějov za sebou asi nejnáročnější sezónu své existence. Vinou koronaviru byl uplynulý ročník 2020/2021 velmi komplikovaný rovněž z organizačního hlediska i logistickým zajištěním.

 

„Nechceme si nijak přehnaně stěžovat, protože těžká situace v souvislosti s covidem zasáhla úplně celý svět. A v České republice jsme na tom všichni byli a vlastně pořád jsme stejně. Přesto je potřeba si uvědomit, že přechod na nové podmínky fungování za dlouhodobě platných hygienických opatření nebyl pro nikoho snadný. Včetně nás, bylo nutné se rychle přizpůsobit veškerým stanoveným pravidlům v rámci výjimky udělené profesionálním sportovcům,“ upozornil sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.

Hráčky i členové realizačního týmu museli před každým (dvoj)zápasem absolvovat opakované testování, nemluvě o neustálém dodržování hygienických nařízení, různě přísných během soutěžního ročníku. Vrcholem byla loni na podzim téměř dvouměsíční pauza v sotva zahájené sezóně kvůli tehdejšímu tvrdému lockdownu. Po něm se museli různým omezením přizpůsobit také všichni spolupracovníci hanáckého klubu, kteří se podílejí na organizaci domácích střetnutí.

„Byť naše výkony i výsledky letos zůstaly za očekáváním, chci přesto holkám z našeho mančaftu a kolegům z realizáku moc poděkovat za to, že v souvislosti s koronavirem jsme se během celé sezóny ani jednou nedostali do žádných větších problémů. A to díky rozumnému a zodpovědnému přístupu. Velké díky patří též všem lidem, na kterých leží organizační zajištění našich zápasů hraných doma. Nenechali se rozhodit složitou dobou, zůstali prostějovskému volejbalu věrní a bez ohledu na omezení dál odváděli kvalitní práci,“ ocenil Čada.

Veškeré duely VK hrané na vlastním hřišti se tedy obešly bez jakýchkoliv vážnějších potíží, covid – necovid. V této souvislosti vyjádřil sportovní šéf oddílu ještě jedno srdečné poděkování. „Posílám ho našim mládežnickým hráčkám z žákovských výběrů, neboť bez ohledu na dlouhodobý zákaz svého trénování pokaždé přišly aspoň tři holky, aby při soutěžních utkáních plnily úlohu podavaček míčů. Normálně se to bere jako samozřejmost, ale v dnešní pandemické době zaslouží taková vstřícnost své ocenění. Trenéři mládeže to s děvčaty vždy domluvili, rodiče je pustili, holky pak dorazily a tradičně skvěle podávaly balóny. Ještě jednou díky,“ zdůraznil Čada.