Stejně jako loni míří národní tým volejbalistek České republiky za přípravou do Prostějova. Tentokrát se zde uskuteční hned úvodní sraz družstva po nedávném předčasném ukončení extraligového play-off.

Zahajovací soustředění proběhne v Národním sportovním centru PV od úterý 6. do soboty 10. dubna, tedy hned po Velikonocích. Podrobnosti prozradil manažer ženské reprezentace ČR.

„Budeme se v Prostějově připravovat až do prvního kvalifikačního turnaje o postup na Mistrovství Evropy, který je na programu 6. až 8. května v Lotyšsku. Pro celý tým se i s pomocí Mirka Čady snažíme vytvořit ideální podmínky k trénování. V plánu jsou i přátelské zápasy proti Polsku na konci dubna. V nominaci ještě chybí hráčky, které dokončují své soutěže v zahraničí,“ informoval Miloslav Javůrek.

Jak zmínil, se zajištěním hanáckého pobytu tuzemského nároďáku vypomáhá sportovní ředitel VK Prostějov. „Výborně se znám s řeckým koučem naší repre Giannisem Athanasopoulosem, jsme kamarádi. Proto v rámci našich dobrých vztahů dělám, co je potřeba, aby národní výběr mohl v prostějovském NSC kvalitně pracovat,“ vysvětlil Miroslav Čada.

Méně radostnou zprávou je, že se ani v prvotní nominaci bez legionářek z ciziny neobjevila žádná zástupkyně „domácího“ vékáčka. 

 

AKTUÁLNÍ NOMINACE ŽEN ČR NA SOUSTŘEDĚNÍ V PROSTĚJOVĚ

Nahrávačky: Kateřina Valková (UP Olomouc), Simona Bajusz (Dukla Liberec), Květa Grabovská (KP Brno).

Blokařky: Veronika Trnková (Dukla Liberec), Barbora Purchartová, Pavlína Šimáňová (obě Olymp Praha), Ema Kneiflová (UP Olomouc).

Smečařky: Eva Hodanová (Olymp Praha), Lucie Nová (UP Olomouc), Eva Svobodová (Dukla Liberec), Magdalena Bukovská (TJ Ostrava), Denisa Pavlíková (KP Brno).

Univerzálka: Klára Žarnovická (TJ Ostrava).

Libera: Veronika Dostálová (Dukla Liberec), Adéla Chevalierová (TJ Ostrava), Daniela Digrinová (KP Brno).

Realizační tým – hlavní trenér: Giannis Athanasopoulos. Asistent trenéra: Jakub Brečka. Kondiční trenér: Lukasz Filipecki. Fyzioterapeutka: Michaela Pachmanová. Lékařka: Radka Bartovičová. Týmový manažer: Miloslav Javůrek.