Kvalitně pracovat s mládeží, rozvíjet vlastní odchovankyně a zvyšovat i kvalitu nadějných posil přivedených odjinud. To je v současnosti hlavní cíl volejbalového klubu VK Prostějov, který aktuálně lanaří do svých řad trojici talentovaných juniorek z jiných oddílů.

Ve čtvrtek 1. dubna proto absolvovaly trénink se ženským týmem vékáčka dvě mladé hráčky Liberce ve věku osmnácti a sedmnácti let, stejným způsobem se dnes do přípravy na jeden den zapojí i plejerka z Brna srovnatelného věku.

„Jde o určitou formu testování. Chceme holky vidět v akci, jak jsou na tom herně, technicky i pohybově, taky si s nimi promluvit a v rámci možností je trochu poznat lidsky. Jména zatím samozřejmě nemůžu prozradit, ale vypadaly šikovně,“ řekl sportovní ředitel VK Miroslav Čada.

Jestli na Hanou potenciální posily v teenagerovských letech opravdu zamíří, to se teprve uvidí. „Celkově platí, že intenzivně pracujeme na složení našeho A-týmu pro příští sezónu. Do čehož patří i tenhle možný příchod mladých talentovaných děvčat s perspektivou do budoucna,“ připojil Čada.