Soustředění volejbalistek České republiky v Prostějově pokračuje přesně podle plánu. Od pondělí 12. do pátku 16. dubna reprezentantky absolvovaly v hale Národního sportovního centra PV svůj druhý tréninkový týden v přípravě na blížící se kvalifikaci Mistrovství Evropy žen 2021 i další mezinárodní akce.

„Zatímco během úvodního týdne jsme pracovali spíš ve skupinkách na individuálních herních věcech i na kondici včetně častějších pobytů v posilovně, druhý týden byl už víc o volejbalu a týmových prvcích. Na sehrávání kolektivu budeme s přibývajícím časem dělat samozřejmě čím dál víc,“ vyložil hlavní trenér ženského výběru ČR Giannis Athanasopoulos.

Od začátku hanáckého kempu makalo pod vedením jeho realizačního týmu šestnáct hráček: nahrávačky Kateřina Valková (UP Olomouc), Simona Bajusz (Dukla Liberec) a Květa Grabovská (KP Brno), blokařky Veronika Trnková (Dukla Liberec), Barbora Purchartová, Pavlína Šimáňová (obě Olymp Praha) a Ema Kneiflová (UP Olomouc), smečařky Eva Hodanová (Olymp Praha), Lucie Nová (UP Olomouc), Eva Svobodová (Dukla Liberec), Magdalena Bukovská (TJ Ostrava) a Denisa Pavlíková (KP Brno), univerzálka Klára Žarnovická (TJ Ostrava), libera Veronika Dostálová (Dukla Liberec), Adéla Chevalierová (TJ Ostrava) a Daniela Digrinová (KP Brno).

K těmto plejerkám se minulé pondělí 12. dubna připojila dvojice Andrea Kossányiová (smečařka) a Gabriela Orvošová (univerzálka) z polského BKS Bielsko-Biala. „V nejbližší době po skončení svých klubových povinností pak dorazí i zbylé tři nominované,“ potvrdil Athanasopoulos, že již netrpělivě očekává příjezd smečařek Michaely Mlejnkové (Allianz Stuttgart, Německo) a Petry Kojdové (UTE Budapešť, Maďarsko) i blokařky Magdalény Jehlářové (Washington University, USA).

Téměř za dveřmi jsou také tři přátelské duely proti Polsku (28., 29. a 30. dubna v NSC Prostějov), ale o nich i dalším průběhu „repre“ přípravy v Prostějově zase až příště.