Posledním dubnovým dnem letošního roku jim skončily platné profesionální kontrakty s VK Prostějov, nové pro příští sezónu 2021/2022 nebyly ani nebudou uzavřeny. Tahle charakteristika se týká pěti volejbalistek, které tudíž nyní hanácký klub opouštějí.

Konkrétně jsou to nahrávačka Iva Šípová, blokařka Michaela Jurčíková, smečařky Tereza Pluhařová a Aneta Weidenthalerová i univerzálka Tereza Baláková. První tři jmenované přišly teprve loni před uplynulým soutěžním ročníkem a strávily tak ve vékáčku pouze rok, naopak posledně dvě zmíněné jsou místními odchovankyněmi a čeká je premiérová změna klubových barev mezi dospělými.

„Za odchodem všech pěti hráček není potřeba hledat nic zvláštního. Prostě jim vypršely smlouvy a nedošlo k prodloužení, tak to v kolektivních sportech chodí. Každopádně holkám moc děkujeme za jejich prostějovské působení, zvlášť v případě Anet s ´Balčou´ velice dlouhé. A přejeme jim do další kariéry i života jen to nejlepší,“ rozloučil se s kvintetem sportovní ředitel VK Miroslav Čada.

Oficiální zveřejnění jmen končících plejerek současně prozrazuje skutečnost, které členky stávajícího kádru nadále zůstávají v prostějovském A-družstvu. Základ týmu vytvoří sedm žen: nahrávačka Klára Dvořáčková, blokařky Kateřina Kvapilová a Petra Kožoušková, smečařky Martina Michalíková a Karolína Fričová, univerzálka Gabriela Kopáčová a libero Adéla Stavinohová.

„K nim samozřejmě přivedeme nové posily. A mohu říct, že naším jasným záměrem je mančaft v rámci možností opravdu posílit tak, aby byl kvalitnější než v minulém ročníku a lépe fungoval v zápasech na hřišti. Pohyb ve spodní polovině extraligové tabulky blízko jejího dna včetně obsazení konečného sedmého místa nás rozhodně neuspokojil, od další sezóny chceme víc,“ avizoval Čada.

Nové akvizice začne odtajňovat už brzy. „Vedli jsme a v některých případech ještě vedeme jednání, která jsou úspěšně dokončena, či se jejich zdárné uzavření blíží. Proto se naši fanoušci a příznivci mohou v dohledné době těšit na první jména novopečených posil,“ slíbil sportovní ředitel a současně navrátilec na post hlavního kouče.