Již šest týdnů tréninkové práce (s jedním týdnem volna nedávno) mají v tuto chvíli za sebou volejbalistky VK Prostějov. Mezi uplynulou a příští sezónou společně pracují na tom, aby se zlepšovaly individuálně i jako celé družstvo. Večerník sleduje vše pěkně zblízka.

Systematické zaměření na jednotlivé herní činnosti, rozvíjení kondice a posilování přitom zpestřuje občasné zařazení jiných sportů. „Holky si zahrály basketbal, fotbal a badminton, ještě je čeká tenis. Nejvíc je zatím bavil určitě badminton, při basketu a kopané byla hlavně sranda. Ale taky si zaběhaly, udělala se dobrá nálada. A co je podstatné, žádná se nezranila,“ popsal se smíchem dosluhující trenér žen vékáčka Lubomír Petráš.

Do přípravy se poslední dobou postupně zapojily některé z nových posil hanáckého týmu. „V tomhle případě je to vyloženě na hráčkách, zda již ukončily své působení v předchozím klubu a jestli chtěly v současné fázi naskočit do našich tréninků, makat na sobě i poznávat zdejší mančaft. Jde o dobrovolné zapojení, některá děvčata této možnosti využila,“ vysvětlil Petráš zatím bez prozrazení konkrétních jmen.

Momentálně platí, že mimo prostějovskou přípravu jsou univerzálka Gabriela Kopáčová (po operaci paty), smečařka Karolína Fričová (s reprezentací Slovenska) a blokařka Michaela Jurčíková (po operaci kolene, navíc odchází jinam). Zátěž normálně podstupují nahrávačka Klára Dvořáčková, smečařka Martina Michalíková, blokařky Kateřina Kvapilová a Petra Kožoušková i libero Adéla Stavinohová plus některé avizované akvizice.

A naskakují také další odcházející plejerky (nahrávačka Iva Šípová, smečařky Tereza Pluhařová a Aneta Weidenthalerová, libero Tereza Baláková), z nichž ale ne všem ještě vypršely smlouvy, jak jsme nepřesně informovali minule. „Různým holkám občas znemožní účast na tréninku studijní povinnosti, ovšem snažíme se třeba i přesouváním začátků, aby se nás každý den sešlo co nejvíc,“ upřesnil Luboš Petráš.