Suverénně prvním beachvolejbalovým areálem, který na Prostějovsku začal v letošním roce fungovat, jsou dva kurty TJ Sokol Mostkovice pod hrází plumlovské přehrady. První smeče a bloky na nich zaduněly již předposlední dubnový den.

Členové mostkovického Sokola nejprve udělali tradiční brigádu, v rámci níž srovnali pískový povrch obou hřišť, postavili kůly, natáhli sítě a nainstalovali nové lajny. Navzdory chladnému i větrnému počasí pak stihli na přelomu dubna a května hned tři úvodní tréninky, byť prostory okolo dvorců jsou momentálně poněkud rozkopané.

Vedení TJ totiž v zimě rozhodlo o výstavbě umělého osvětlení, která je teď v plném proudu. Už byly vybudovány základy čtyř světelných stožárů, ty je nyní nutné vztyčit a následně urovnat zeminu. Pro zájemce tak poté vznikne možnost hry i za tmy, což především během horkého léta nabízí pro veřejnost atraktivní lákadlo.

Doznívající hygienická opatření proti šíření koronaviru společně s panujícími nižšími teplotami zatím potenciální zájemce o beach spíš odrazují. Přesto se nenechaly zimou ani covid omezeními zastavit například mládežnické volejbalistky VK Prostějov, které právě na mostkovický písek umístily část své nedávno restartované společné přípravy.

Od nynějška by tak či onak měly panovat příznivější podmínky. Kdo si tedy bude chtít zahrát plážový volejbal v Mostkovicích, ať volá na telefonní číslo 608 232 855. Součástí areálu je rovněž velmi oblíbený minigolf a posezení (momentálně výdejní okénko) s bohatým občerstvením i dětským koutkem.