Superfinálovým duelem v italské Veroně vyvrcholila volejbalová Champions League žen 2020/21. Patrně největší favorit elitního klubového poháru Evropy VakifBank Istanbul vyzval v rozhodující bitvě „domácí“ Imoco Conegliano a po nesmírně dramatickém průběhu odešel těsně poražen.

Finále letošního ročníku Ligy mistryň bylo naprosto vyrovnané, každý chvilku tahal herní i výsledkovou pilku. Přesto byl turecký gigant dlouho o kousek vepředu, vedl 1:0 a 2:1 na sety. Poslední dvě sady však urval kolektiv z Itálie, aby po závěrečné výměně propukly jeho hráčky i členové realizačního týmu v obrovský jásot. Nádherný mač dopadl po dvou a půl hodině lítého boje poměrem 3:2 (-22, 22, -23, 23, 12).

„Byl to neuvěřitelný souboj mezi dvěma nejlepšími kluby v Evropě a pravděpodobně i na světě. Jsem velice šťastná, že po tak dlouhé cestě naše družstvo konečně vyhrálo tuto trofej. Současně jsem moc hrdá na všechny spoluhráčky, náš realizační tým a celý klub v čele s prezidentem. Nakonec jsme to společně dokázali! Stále však nevěřím, že se to opravdu stalo,“ povídala se slzami štěstí v očích kapitánka Imoco Joanna Wolosz.

Pro zajímavost dodejme, že volejbalistky VK Prostějov v minulosti odehrály během dlouhých let svého působení v Champions League řadu střetnutí proti oběma finalistům uplynulé sezóny.