Minulou sobotu se v pražském hotelu Pyramida uskutečnila valná hromada Českého volejbalového svazu, jejímž hlavním bodem byly volby nového vedení včetně předsedy. Tím se opětovně stal Marek Pakosta.

Mezi 144 přítomnými delegáty z celé ČR nechyběli tři Prostějované: sportovní ředitel VK Prostějov Miroslav Čada, šéftrenér mládeže vékáčka Aleš Novák a místopředseda KVS Olomouc a extraligový rozhodčí Jakub Gall. „Zastupovali jsme společně s dalšími delegáty Olomoucký krajský volejbalový svaz a během celého jednání se drželi toho, co bylo dohodnuto na jeho valné hromadě,“ informoval Miroslav Čada.

Koho konkrétně s kolegy volili při určování nového šéfa ČVS, nechtěl prozradit, ale z kontextu je to zřejmé. „Ze tří kandidátů nakonec zůstali pouze dva, jeden odstoupil. A Marek Pakosta následně dostal skoro sto procent veškerých hlasů, takže jeho vítězství bylo naprosto přesvědčivé. S volbou jsme spokojeni,“ konstatoval Čada.

Do statutárního orgánu ČVS (dosud správní rady) byli zvoleni Jakub Novotný, Martin Gerža, Vít Mařík, Radek Hacaperka, Miroslav Přikryl, Tomáš Zedník, Petr Juda, Jakub Lejsek, Roman Macek a Vavřinec Pečinka.

Na rozdíl od okresních i krajských valných hromad, jež dříve proběhly distanční formou internetových videokonferencí, se ta celostátní konala s osobní účastí za dodržování přísných hygienických opatření proti šíření koronaviru.