Předposlední týden současné fáze přípravy volejbalistek VK Prostějov uběhl ve standardním režimu a podle naplánovaného programu. To znamená udržet potřebnou tréninkovou kvalitu, zároveň ji ale zpestřit i jedním zábavnějším odpolednem.

Po fotbalu, basketbalu, badmintonu, ping-pongu a tenisu si tak Hanačky tentokrát zahrály beachvolejbal. „Na čtvrtek jsme si objednali kurt v areálu Beach Sport Prostějov u aquaparku. Naštěstí nepršelo, ovšem dost foukalo a nebylo zrovna moc teplo, takže holky vydržely v písku jen něco přes hodinu,“ prozradil trenér prostějovských žen Lubomír Petráš.

Plážovou odnož sportu zpod vysoké sítě občas zařazoval do náplně svých svěřenkyň už v předchozích letech, především během letních příprav před novými sezónami. „Letos jsme na beach šli zatím poprvé. Hlavně kvůli horšímu počasí, v dešti a zimě to ani nemá smysl. Uvidíme v srpnu, tam by mělo být lépe,“ přemítal Petráš.

Koncem tohoto týdne A-tým vékáčka společné tréninky uzavře, rozlučkou před delším volnem bude poslední jednotka v pátek 28. května.