Kromě ženského A-družstva volejbalistek ČR bojujícího nyní na evropských kolbištích mají svůj letní přípravný program také další české výběry dívek mládežnických kategorií. Včetně týmu žen U23, kam aktuálně patří jedna plejerka VK Prostějov – nahrávačka Klára Dvořáčková.

Právě ta se dostala do sedmnáctičlenné nominace pro momentálně probíhající soustředění v Kutné Hoře, kde národní kolektiv hráček do třiadvaceti let trénuje od 7. do 11., od 14. do 18. a od 21. do 25. června. Tedy celkem tři pracovní týdny s volnými víkendy.

Dle vlastních slov z nedávného rozhovoru měla tento kemp absolvovat rovněž Adéla Stavinohová nastupující za vékáčko na liberu, ale mezi nominovanými nakonec nefiguruje.

Každopádně hlavním trenérem tohoto mančaftu je Ondřej Boula, účastní se i Stanislav Mitáč a dle možností také kouč áčka Giannis Athanasopoulos či další členové jeho realizačního týmu.

Jasným cílem pro Kláru Dvořáčkovou a spol. je kvalitní příprava potenciálních adeptek na budoucí přechod do elitního nároďáku České republiky. O letošní turnajový vrchol přitom holky přišly, neboť Letní světová univerziáda 2021 v Číně byla kvůli covidové situaci odložena na příští rok.  

Nominované hráčky na soustředění žen ČR U23 v Kutné Hoře:

nahrávačky Klára Dvořáčková, Tiziana Baumruková a Květa Grabovská, blokařky Aneta Bartošová, Adéla Benediktová, Ema Kneiflová, Ela Koulisiani a Michaela Nečasová, smečařky Magdalena Bukovská, Klára Mikelová, Denisa Pavlíková a Veronika Virtová, univerzálky Michaela Brichtová, Tereza Diatková a Petra Indrová, libera Daniela Digrinová a Lucie Kolářová.