Volejbalistky Slovenska sice nepostoupily v Golden European League žen 2021 ze základní skupiny do závěrečného turnaje Final Four, ale v soutěži nakonec zanechaly solidní dojem. Včetně jedné členky týmu z VK Prostějov, kterou byla smečařka Karolína Fričová.

Druhý turnaj grupy B hostil bulharský Plovdiv, kde výběr SR v úvodním střetnutí opět nestačil na silné domácí družstvo. Bulharky i ve druhém vzájemném duelu zvítězily beze ztráty setu 3:0, tentokrát přesným poměrem 25:21, 25:14 a 25:22. Mezi střídajícími nachystaná Fričová se na hřiště nedostala.

Třídenní klání na Balkáně (znovu bez odhlášeného Finska) uzavřel zápas slovenského kolektivu s Ukrajinou, v němž Karolína dostala podruhé během letošní Evropské ligy šanci nastoupit nezvykle na liberu. A též s její pomocí se zrodil triumf 3:1 (-23, 28, 14, 13) znamenající posun na konečné druhé místo tabulky, byť účast mezi elitním kvartetem soutěže o kousek utekla.

„Jsem velmi spokojený, že jsme Golden European League uzavřeli vítězstvím, které je pro nás důležité. Dnes jsme hráli dobře a díky tomu skončili ve skupině druzí, což byl náš cíl. V soutěži byly silnější týmy, jež si zasloužily postup do Final Four. Máme za sebou šedesát dní přípravy a jen tři dny volna, přičemž z deseti utkání jsme hned sedm vyhráli a ze tří porážek jsou dvě od Bulharska, silnějšího než my. Tudíž s celkovou bilancí jsem opravdu spokojený, víc jsme tentokrát ani nemohli dosáhnout,“ zhodnotil italský trenér SR Marco Fenoglio. 

Volejbalová Golden European League žen 2021 – konečné pořadí základní skupiny B: 1. Bulharsko 12 bodů (skóre 12:0), 2. Slovensko 4 (5:10), 3. Ukrajina 2 (4:11). Finsko ze soutěže odstoupilo.

Volejbalová Golden European League žen 2021 – tabulka druhých celků ze skupin: 1. Chorvatsko 7 (10:7), 2. Francie 6 (9:8), 3. Slovensko 4 (5:10). Do Final Four postoupily Chorvatky.