Pět dnů přípravy na červencové Mistrovství Evropy U16 strávila volejbalová reprezentace starších žákyň České republiky v Národním sportovním centru Prostějov. Zdejší soustředění vyvrcholilo přátelským duelem proti vrstevnicím ze Slovenska.


„V této fázi měsíc před šampionátem jsme se na trénincích věnovali pilování herních dovedností a nácviku taktických systémů, celkové souhře týmu. V prostějovské hale NSC jsou k přípravě vynikající podmínky, které jsme se snažili maximálně využít,“ prozradil hlavní kouč národního výběru volejbalistek do 16 let a zároveň šéftrenér mládeže VK Prostějov Aleš Novák.
V pátek odpoledne došlo i na oficiální mezinárodní utkání se Slovenskem, jež Češky porazily 3:0 (21, 22, 21). „Pak jsme ještě přidali dva cvičné sety, ve kterých dostalo prostor zkoušení různých variant sestavy. A v sobotu odpoledne následovalo několik dalších vzájemných sad s řízenými modelovanými situacemi. Celé soustředění se velice vydařilo,“ pochvaloval si Novák.
Zbytek přípravy teď proběhne v Přerově, odkud děvčata ČR vyrazí 8. července na ME do Maďarska. Tam se v základní skupině střetnou od 10. do 15. srpna postupně s domácím celkem, Tureckem, Belgií, Ruskem a Polskem.